David Raum (Reuters)
David Raum (Reuters)

Do "juče" u Cvajti, sutra možda na Old Trafordu: Najbolji centaršut Bundeslige košta 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 20:10

David Raum pre dve godine igrao u drugom rangu nemačkog fudbala, a u debitantskoj sezoni u Bundesligi oduševio sa tri gola i 13 asistencija i to sa pozicije levog beka - zato je Mančester junajted počeo pregovore sa Hofenhajmom

David Raum je otkrovenje Bundeslige. Minula sezona bila mu je prva u nemačkoj eliti, a uspeo je da isporuči 11 asistencija (i iznudi dva penala). Momak koji je ponikao u Grojter Firtu je zbog sposobnosti da nacrta saigračima loptu na trepavicu u Nemačkoj dobio epitet najboljeg centaršuta Bundeslige, a takvog pakera u svojim redovima poželeo je ni manje, ni više nego Mančester Junajted.

Nemački Skaj Sports tvrdi da su Crveni Đavoli već otvorili pregovore sa Hofenhajmom iako Erik Ten Hag u igračkom kadru već ima dvojicu levih bekova - Luka Šoa i Aleksa Teljesa. Za defanzivca čiji ugovor ističe tek 2026. godine premijerligaš će morati da izdvoji između 30.000.000 i 35.000.000 evra, što se savršeno uklapa u Junajtedovu prakusu dovođenja bekova u minulih osam godina. U tom periodu velikan sa Old Traforda je na Dejlija Blinda, Luka Šoa, Matea Darmijana, Dioga Dalota, Arona Van Bisaku i Aleksa Teljesa potrošio ukupno 165.000.000 evra - u proseku nešto više od 20.000.000 na svakih godinu dana.

Izabrane vesti

"Naravno da bih uvek razmislio o tome", rekao je Raum pre nekih mesec dana u razgovoru za Sport 1 na temu velikog interesovanja iz inostranstva za njegove usluge.

"Naravno da bih voleo da igram evropski fudbal sa Hofenhajmom, ali nažalost to u ovom trenutku nije moguće. To ostaje moj san", rekao je nedavno Raum.

Borusija iz Dortmunda takođe prati situaciju i vrlo razmišlja o Raumu u slučaju da se oslobodi Nika Šulca ili Rafaela Gereira. Pre par dana, pominjalo se i da je u mislima Pepa Gvardiole ukoliko Mark Kukurelja ne stigne na Etihad.

Podsetimo samo kakav je posao napravio Hof kada je prošlog leta doveo Rauma iz Grojter Firta bez obeštećenja. Uzeo je igrača koji je takmičarsku 2020/21 u Bundesligi okončao sa 15 asistencija i jednim golom na 34 utakmice, a brojke mu se ni za nijansu nisu srozale u eliti, naprotiv. Na 32 nastupa u Bundesligi Raum je postigao tri i namestio još 13 golova. Nije ni čudo što bi mogao da postane treća najskuplja prodaja u istoriji Hofenhajma posle Žoelintona (za 44.000.000 u Njukasl) i Roberta Firmina (za 41.000.000 u Liverpul).


tagovi

David RaumHofenhajmMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara