Jan Karlo Simić (©MN Press)
Jan Karlo Simić (©MN Press)

Dobar meč s Realom digao interesovanje: Omladinski reprezentativac Srbije na meti tri kluba

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 22:52

Mladi štoper mogao bi da dobije značajne minute naredne sezone

Omladinski reprezentativac Srbije i štoper Milana Jan Karlo Simić uspeo je preko noći da probudi veliko interesovanje nekoliko evropskih klubova.

Dobro izdanje u pripremnoj utakmici protiv Real Madrida dovelo je do toga da srpski biser rođen u nemačkom Nirtingenu postane ne samo tražena roba na tržištu, već neko ko bi mogao da dobije značajnu minutažu u predstojećoj sezoni.

Izabrane vesti

Sa Čizme stiže aber da se mladi štoper nalazi na listi želja tri kluba - Frozinonea, Notingem Foresta i Briža. I svi nude istu stvar - da uzmu Simića na pozajmicu i omoguće mu da stekne preko potrebno iskustvo u prvom timu.

Frozinone bi bio dobar izbor jer bi osetio fudbal u Seriji A i ostao na Apeninima, pred očima ljudi iz Milana. Frozinone se vratio u elitno fudbalsko društvo kao prvoplasirani tim Serije B, sa sedam bodova ispred Đenove. Euzebio di Frančesko napravio je dobar posao i ideja je, naravno, da klub postane stabilan član Serije A. U klubu je već jedan Srbin iz Nemačke, Milan Kremenović, a u trenutnom sastavnu je još nekoliko fudbalera iz regiona.

Notingem Forest je uspeo da opstane u Premijer ligi i to bi svakako bio najveći izazov za mladog štopera. Briž bi možda bio i najlogičniji izbor. Belgija se pokazala kao tradicionalno odlična sredina za naše mlade fudbalere i tamošnja liga prija našima.

Inače, Simić je posle duela sa Realom bio nahvaljen za ono što je pokazao, širom Italije se u pozitivnom tonu govorilo o njegovom talentu i potencijalu, koji bi Milan želeo da iskoristi u doglednoj budućnosti. Samo, trenutno za njega nema mesta u prvom timu.

Zato bi odlazak na kaljenje bio najlogičniji za sve strane.


tagovi

Jan Karlo SimićMilanLetnji prelazni rok 2023Notingem ForestKlub BrižFrozinone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara