Fudbaleri Bajerna (©Reuters)
Fudbaleri Bajerna (©Reuters)

Dobi i Atletiko: Tanka je linija od 2:1 do 4:0 sa Bajernom; Lukaku spasio Inter u poslednjem minutu

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.10.20. | 22:50

Bavarci rutinski otvorili novu sezonu u Ligi šampiona

Debakl od Hofenhajma bio je slučajnost. Loš dan. Dešava se i mašinama kakva je Bajern. A, velika ekipa uvek pronađe način da se uzdigne posle takvih trenutaka. No, Arminija i Herta nisu dovoljno relevantni timovi da potvrde da aktuelni prvak Evrope ne zna za krizu, pa je četa Hansija Flika morala da se “pravda” protiv Atletiko Madrida, rivala kojeg bi svako najradije izbegao u Ligi šampiona. I dokazala se. Organizovano, ubedljivo, rutinski, reklo bi se “sa pola gasa” - 4:0 (2:0).

Ko bi rekao da će se derbi prvog kola elitnog evropskog takmičenja pretvoriti u noćnu gostiju iz Madrida. Fudbaleri Bajerna “oguglali” su na pobede toliko da golove gotovo da više ni ne slave. Najbolje je to pokazala reakcija kod pogotka Leona Gorecke. Nemac se samo okrenuo ka centru, “overio” sa saigračima, praktično bez grimase.

Izabrane vesti

Atletiko odavno nije delovao ovako inferiorno. Mada, ima i do toga da je prošle sezone u nokaut fazi uspeo da izbegne Bajern. Bez želje, energije, defanzivne organizacije karakteristične za ekipu Čola Simeonea.

Kingsli Koman, koji je u finalu ovogodišnjeg finala protiv Pari Sen Žermena zatvorio uspešan krug Bavaraca u Ligi šampiona, otvorio je novi u aktuelnoj sezoni. Francuz je pre isteka pola sata igre doveo domaći tim u zasluženu prednost, nakon što je Jan Oblak prethodno sjajno intervenisao u dva navrata. Ipak, velike zasluge idu na račun Džošue Kimiha, koji je prethodno osujetio kontranapad Jorgandžija i potom odličnom prenosnom loptom pronašao Komana. Francuz se ubrzo našao u ulozi asistenta kod gola Gorecke, sa kojim se otišlo na odmor.

Atletiko se u nastavku trgao. Samo dva minuta bila su mu potrebna da smanji zaostatak, ali je VAR poništio pogodak Žoaa Feliksa. I umesto 2:1 – 4:0! Tanka je tu linija kada igraš sa Bajernom. Ako ne iskoristiš svoje prilike, sigurno sledi kazna. Usledio je evrogol Korentana Tolisoa, da bi usled jalovih napada gostiju Koman, na majstorsko dodavanje Tomasa Milera zapečatio poraz Atletika kakav se nee pamti skoro. 

Inter je u potpunosti podbacio na otvaranju protiv Borusije Menhengladbaha 2:2 (0:0). Ekipa Antonija Kontea gledala je porazu u oči sve do poslednjeg minuta kada je Romelu Lukaku iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju prilikom kornera i sprečio potpuno iznenađenje na Đuzepe Meaci.

Prvo poluvreme je odisali visokim tempom, pa iako su se nizali napadi obe ekipe, fudbal je blago rečeno bio negledljiv. Jedini fudbaler koji je pokušao da iskreirao kakvu-takvu šansu bio je Kristijan Eriksen. Danac je čak bio blizu pogotka, ali je njegov pokušaj očišćen na gol-liniji. U nastavku je u igru ušao Lautaro Martinez i Nerazuri su živnuli. Upravo je nakon udarca argentinskog napadača, Kolarov vratio loptu na pet metara, a Darmijanov šut u gol prosledio Lukaku. I onda neshvatljiv pad koncentracije. Vidal nesmotrenom reakcijom poklanja penal gostima, koji u izjednačenje pretvara Bensebaini, da bi pet minuta pre kraja meča "ćavijevskim" pasom Nojhaus presekao odbranu Intera i ostavio lakši deo zadatka Hofmanu.

Činilo se da su Kotlovi vrlo blizu velikog skalpa, ali ih je nedostatak iskustva u mečevima Lige šampiona ostavio bez dva boda. Lukaku je neshvatljivo ostao sam na gol-liniji posle kornera u 90. minutu i postigao verovatno i najlakši gol u karijeri. Inter se izvukao, ali ga kriza ozbiljno drma.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLOO

Sreda

GRUPA A

Slacburg – Lokomotiva Moskva 2:2 (1:1)

/Soboslaj 45, Junuzović 50 – Eder 19, Lisakovič 75/

Bajern - Atletiko Madrid 4:0 (2:0)

/Koman 28, 72, Gorecka 41, Toliso 60/

GRUPA B

Real Madrid - Šahtjor 2:3 (0:3)

/Modrić 54, Vinisijus 59 - Tete 29, Varan 33ag, Solomon 42/

Inter - Menhengladbah 2:2 (0:0)

/Lukaku 49, 90 - Bensebaini 63pen, Hofman 84/



tagovi

Liga šampionaInterBajern MinhenAtletiko MadridBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara