Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dobre vesti za Redse: Van Dajk počeo treninge sa loptom

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.12.20. | 15:35

Oporavak Holanđanina odlično napreduje posle teške povrede

Dobre vesti za navijače Liverpula stigle su iz Dubaija gde se Virdžil van Dajk oporavlja posle operacije kolena. Holanđanin pred kojim je višemesečna pauza posle hirurškog zahvata nakon teške povrede koju je zadobio 17. oktobra protiv Evertona, počeo je sa umerenim treninzima sa loptom.

Pouzdani štoper je u 10. minutu Mersisajd derbija posle duela sa Pikfordom zadobio povredu koja je dovela u pitanje njegov povratak na teren do kraja sezone, međutim delimičnu utehu Redsima uliva činjenica da proces oporavka protiče besprekorno. Van Dajk je prethodnih nedelja počeo da se kreće bez ortopedskih pomagala, a u poslednjim izveštajima navodi se da je krenuo da radi i sa loptom.

Izabrane vesti

Brzinom oporavka pohvalio se i sam Holanđanin koji je podelio snimak treninga uz poruku: "Korak, po korak".

Zadovoljstvo napretkom defanzivca nedavno je istakao i Jirgen Klop, koji je više puta naglasio da je izostanak Holanđanina veliki udarac za Liverpul.

"S obzirom na okolnosti, ide mu odlično. Iskreno, njegovo koleno ne izgleda dobro, ali izgleda dobro za koleno sa tom operacijom, posebno kad se ima u vidu koliko malo je vremena prošlo od hirurškog zahvata", rekao je strateg Liverpula.

Fokus defanzivca biće na što bržem oporavku, mada je sezona 2020/21 za njega otpisana i u slučaju da se vrati na teren biće to u utakmicama manjeg intenziteta, poput prijateljskih i mečeva tima do 23 godine.


tagovi

Virdžil van Dajkpovreda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara