Navijači na ulicama Buenos Ajresa (© Reuters)
Navijači na ulicama Buenos Ajresa (© Reuters)

Dobro je!

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.11.20. | 04:59

Maradona uspešno operisan, ali će biti zadržan na bolničkom lečenju

Poklonici fudbala mogu da odahnu. Dijego Armando Maradona je dobro.

Jedan od najbolji igrača svih vremena uspešno je operisan u noći između utorka i srede po evropskom vremenu. Slavni Argentinac je primljen u privatnu kliniku u Buenos Ajresu, pošto je utvrđeno postojanje krvnog ugruška na potezu između lobanje i mozga, problem je zahtevao hitnu hiroršku intervenciju, a prema relevantnim izvorima sa lica mesta, operacija je prošla dobro. Trajala je oko 80 minuta, Maradona ju je bez problema podneo, ne oseća nikakve komplikacije, a iz bolnice gde je smešten uveravaju da je kompletan zahvat bio rutinski.

Izabrane vesti

Maradonu je operisao tim lekara, specijalista za neurohirurgiju, a Argentinci dodaju da su svi istakli optimizam kako će se El Pibe oporaviti. Kad? Teško je reći. Uz napomenu da je oprez majka mudrosti i da se niko ne usuđuje imenom i prezimenom da garantuje kako će Dijego uskoro kući. Kažu da je prirodno što i dalje oseća dejstvo anestezije, da će se njegovo stanje pratiti i da će narednih dana biti zadržan na bolničkom lečenju.

Iz predostrožnosti. Možda je tako i bolje. Ipak je pre samo tri dana, kad je proslavio 60. rođendan, primljen u drugu bolnic, jer je osećao umor, anemiju i dehidrirao je.

Sad je dobro. Neka tako i ostane.


tagovi

Dijego Armando MaradonaMaradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara