Lude scene iz Argentine: Maradonu voze na operaciju mozga, navijači ga ispraćaju kao božantsvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 00:39

Baklje, dimne bombe, pesma i podrška za najvećeg sina Argentinu pred operaciju

Dijeo Armando Maradona je za mnoge najveći fudbaler svih vremena, a za Argentince je bez premca njihov najveći sin. I ztao je njegova zdravlje pitanje nacionalnog inetersa i brine svakog poštenog Argentinca. Maradona je božanstvo, a božanstva žive večno…

Zato i ne čude večerašnje haotične scene ispred bolnice u La Plati odakle je legendarni El Pibe prebačen na hitnu operaciju u kliniku Olivos, na drugom kraju Buenos Ajresa, udaljenu preko 70 kilometara. Na hiljade navijače je pohrlilo u La Platu kako bi najvećeg sina Argentine ispratilo i ohrabrilo pred hirurški zahvat na mozgu koji će biti večeras.

Izabrane vesti


Navijači su opkolili bolnicu i pesmom, ovacijama, bakljama, dimnim bombama, transparentima i zastavama, davala podršku idolu. Ambulantna kola sa Maradonom pod pratnjom policije su se jedva probijala kroz okupljenu masu u kojoj je bio i veliki broj kamermana, fotoreportera, novinara…

Podsetimo, Dijego Armando Maradona je prekjuče primljen u bolnicu u La Plati jer mu nije bilo dobro, osećao je umor, bio je anemičan i dehidrirao je. Nakon što su lekari eliminisali opciju korona virusa posle urađenih testova, Maradoni je na snimanju CT skenerom otkriven hematom na mozgu koji je počeo da krvari i zahtevao je hitnu operaciju. Donesena je odluka sa se Dijego što pre transportuje na hirurško odeljene klinike u Olivesu gde će mu večeras biti odrađen operativni zahvat. Ceo sprat na klinici je zatvoren zbog Maradone, a liftovi u zgradi su blokirani.

Maradonin lični lekar Leopoldo Luke je saopštio da će on lično sa svojim timom operisati Dijega. Razgovarao je sa njim, objasnio mu situaciju i Maradona je vrlo svestan da je to najbolje rešenje.

“Pre mesec dana smo mu radili CT snimak mozga i sve je bilo u redu. Na današnjem snimku se pojavio hematoma koji polako raste. Ovo je rutinska intervencija iako za svakog pacijenta postoji doza rizika. Ali to nama ništa ne menja. Dijego je u istom stanju kao kada je primljen u bolnicu, samo što samo sada svi oprezniji. Ne znamo koji je uzrok pojave hematoma”, rekao je Leopoldo Luke.

Iako je Maradonina porodica na početku bila pomalo skeptična za ideju o operaciji mozga, na kraju nisu pravili probleme jer je i sam Dijego svestan i tako je odlučio.

Veliki broj poznatih ličnosti se javio da pruži podršku Dijegu. Sve najbolje mu je poželeo bivši bolivijski predsednik Evo Morales, a oglasili su se skoro svi argentinski klubovi. Od onih u kojima je igrao (Boka, Njuels, Argentinos Juniorsi), preko onih rivalskih (Belgrano, Lanus, Independijente, San Lorenco, Banfild...) Naravno, oglasio se i njegov Napoli. Podršku mu je pružila i aktuelna Bokina legenda Karlos Tevez uz fotografiju na kojoj se ljube.



tagovi

Dijego Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara