Doček za Baneta na Hotornsu: Postigao je sve u karijeri, bilo je veličanstveno

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.09.20. | 17:52

"Doneće nam kvalitet i iskustvo na terenu i van njega. On neće imati uticaj samo na defanzivce već i na čitavu ekipu oko njega", poručuje Slaven Bilić

Premijer liga nije mogla dugu bez Branislava Ivanovića. Posle tri godine provedene u Sankt Peterburgu vremešni srpski defanzivac prešao je u Vest Bromvič Albion, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Ivanović je prethodno devet godina nosio dres Čelsija, odigrao 377 zvaničnih utakmica i postigao 34 pogotka. Ekipi Slavena Bilića bi trebalo da donese neophodnu sigurnost u poslednjoj liniji.

Izabrane vesti

"Premijer liga je najbolja na svetu. Spreman sam za ovaj izazov i srećan. Nadam se da ću biti uspešan, imam puno ambicija i želim da postignem mnogo toga. Daću sve za tim", rekao Ivanović.

Slaven Bilić, kao i svi ostali na Hotornsu, nisu krio zadovoljstvo dovođenjem legendarnog igrača.

"Ovo je sjajno pojačanje za nas, tim koji je nadavno promovisan. Postigao je sve u karijeri, bilo je veličanstveno. Mi smo presrećni. Doneće nam kvalitet i iskustvo na terenu i van njega. On neće imati uticaj samo na defanzivce već i na čitavu ekipu oko njega. Zbog toga smo ga označili kao jednu od glavnih meta, ovo je sjajan transfer za nas", rekao je Bilić.

Ivanović je tokom devet godina provedenih u Čelsiju osvojio čak 10 trofeja. Tri puta je bio prvak Engleske, tri puta osvajač FA kupa, a osvajao je i Ligu šampiona, Ligu Evrope, Liga kup i Komjuniti šild. Trofejni niz se nastavio i u Zenitu sa kojimje osvojio dve šampionske titule i jedan Kup Rusije.

Srpski defanzivac je šesto pojačanje Vest Broma ovog leta. Pre njega na Hotorns su stigli Grejdi Dijangana, Mateus Pereira, Sedrik Kipre, Devijid Baton i Kalum Robinson. Ivanovićev kvalitet je to što može da pokriva dve pozicije, centralnog štopera i desnog beka, mada je u poslednjoj godini u Zenitu bio izraziti štoper, što je i noirmalno s obzirom da je ozbiljno zagazio u 37 godinu.



tagovi

Branislav IvanovićSlaven Bilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara