Mladen Dodić (©Starsport)
Mladen Dodić (©Starsport)

Dodić smiruje nervozne: Stiže još pojačanja u Napredak

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.07.23. | 18:55

Poraz od debitanta iz Pančeva razočarao Kruševljane, ali sportski direktor najavljuje dolaske napadača i veziste, a nada se i skorom povratku Putinčanina

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Kruševca/

Daleko od toga da se u taboru kruševačkog superligaša očekivalo da Napredak, posle brojnih promena tokom leta, zablista i igrom i rezultatom na premijeri nove sezone Mozzart Bet Superlige, ali porazu protiv debitanta i na papiru slabijeg rivala sigurno se niko nije nadao.

Izabrane vesti

Železničar ne samo da je defanzivom odoleo atacima Čarapana, već je u jednoj od malobrojnih prilika koje je imao pod Bagdalom postigao gol i odneo čitav plen u Pančevo (0:1). Gorki ukus poraza trebalo bi da postane otrežnjenje, jer Napredak mora da dobrano podigne nivo igre, ako želi da zadrži status učesnika najjačeg domaćeg ranga.

Opravdanja, s obzirom na ranu fazu prvenstva, još uvek ima, a kako za Mozzart sport navodi sportski direktor Čarapana, Mladen Dodić, potencijal je tu.

"Prva utakmica jeste najneizvesnija, jer još niste svesni snage tima, ali svakako smo od jučerašnjeg meča očekivali mnogo više. Osetila se stegnutost u našoj igri, a bez obzira što će mnoge utakmice u sezoni odlučivati detalji, posebno gol, morali smo da pravimo više pritiska, izlazimo na presing i preuzmemo odgovornost kada se protivnik brani. Tako smo radili na pripremama i to smo morali da prenesemo na takmičarsku utakmicu", istakao je Dodić.

Prvo poluvreme protiv Pančevaca Napredak kao da je prosuo, a gol koji će na kraju meča skupo platiti nije nadoknađen igrom sa nešto više elana u drugom poluvremenu. Iako je posed lopte bio na strani domaćeg tima, ponovo nije bilo konkretnih prilika za gol.

"U drugom poluvremenu jesmo pokazali želju i htenje, no nismo bili dovoljno konkretni u završnoj trećini protivnika. Ostaje žal za golom, koji je više splet okolnosti nego izgrađena akcija rivala. Imamo jako mladu štopersku liniju i znamo kakav potencijal ima, ali svaki detalj na meču je bitan. Objektivno, nije ni nas protivnik ugrožavao, ali smo mi morali da budemo organizovaniji i da stignemo do boljeg rezultata. Razumem da su navijači nezadovoljni, opravdano, ali za ovaj tim svi znamo da radi vreme", smiruje Dodić strasti pod Bagdalom.

Sportski direktor kruševačkog superligaša najavljuje ono što simpatizeri Napretka čekaju. 

"Svesni smo bili i pre meča da treba do kraja da iskoristimo prelazni rok. Ipak, 14 igrača je napustilo tim, doveli smo 10. Fali nam iskusni golgeter, povratak Putinčanina i bar jedan polivalentni vezista koji bi delovao u kičmi ekipe. I to ne bilo koja dva nova igrača, nego oni koji prave razliku i podižu nivo igre do mere da svi drugi budu bolji", naglašava Dodić.

Posle poraza od Železničara, moraće Čarapani da pronađu dovoljno snage za naredno kolo kada idu na megdan Crvenoj zvezdi, koja u ovom trenutku deluje više nego ubedljivo.

"Zvezda je tu apsolutni favorit. Ekipa koja je 10 golova dala Fjorentini i Vojvodini. Mi, naravno, ponovo igramo za bodove i daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svetlu, da zatvorimo njihove jače strane, a tu pre svega mislim na presing. Cela ekipa mora biti podređena takvoj odbrani i nije istina da i na stadionu Rajko Mitić nemamo šta da izgubimo", uverava Dodić.



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaMladen Dodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara