Dogodilo se i to - Hau napustio Bornmut

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 23:07

A proveo je ukupno u tom klubu čak 25 godina

Edi Hau napustio je kormilo Bornmuta posle obostranog dogovora.

Tako je Hau otišao iz kluba u kom je kao igrač i trener proveo čak 25 godina. Trešnjice su ispale iz Premijer lige prošlog vikenda posle pet godina igranja u najvišem rangu, a Hau je odlučio da digne sidro i da ode sa Vitaliti Stadiona.

Izabrane vesti

"Proveo sam ukupno 25 godina u klubu kao igrač i trener. A ova odluka, koju sam doneo zajedno sa klubom, je jedna od najtežih koje sam ikada morao da donesem. Kakogod, sva ljubav koju imam prema ovom fudbalskom klubu će trajati. Kolektivno smo osetili da je ovo momenat za klub da krene u novom smeru", rekao je Hau.

Hau je skoro ceo život proveo u Bornmutu. Krenuo je u mlađim kategorijama 1994. kao igrač i kasnije je prešao u prvi tim u kom se zadržao do 2002. godine. Potom je od 2004. do 2007. nastušao kao igrač, da bi 2008. preuzeo tim kao trener i vodio ga do 2011.

Potom je prešao u Barnli, ali se već 2012. vratio u Bornmut i vodio ga sve do danas.

Bornmut će zauvek biti u mom srcu, i iskreno mislim da je sada pravo vreme za klub da napravi neke promene. Uvek sam sve uveravao da moje odluke idu samo u korist kluba i navijača, a takva je i ova odluka", rekao je Hau.

Kada Hau kaže da mu je klub u srcu i da će zauvek biti, u to ne treba da se sumnja. Pokazao je to delima. Ali, i on i klub su shvatili da je vreme za promene…


tagovi

Edi Hau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara