Jović (© AFP)
Jović (© AFP)

Dogovor Reala i Fjorentine: Luku Jovića plaćaju po pola, Viola nema pravo otkupa

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 10:27

Pozajmica na godinu dana

Umeli su Real i Fjorentina da posluju u daljoj (Predrag Mijatović) i bližoj prošlosti (Alvaro Odriazola), izgleda da će i u budućnosti, pošto sve ukazuje na prelazak Luke Jovića iz Madrida u Firencu. I to u formi pozajmice.

Ako se zna da Karlo Ančeloti baš i ne računa na srpskog reprezentativca, a da Ljubičasti hoće novog špica, jer nisu oduševljeni učinkom Kšištofa Pjonteka, put za dolazak nekadašnjeg člana Crvene zvezde i Ajntrahta je otvoren. O njemu se ionako pričalo danima, s tim što pred kraj radne sedmice stižu detalji koji ukazuju da je posao pred realizacijom.

Izabrane vesti

Ako je verovati lokalnim medijima iz Firence, Luka Jović će stići u Violu na jednogodišnju pozajmicu, tako što će Real i Fjorentina podeliti troškove njegove plate. Imajući u vidu je u četvrtoj sezoni ugovora sa kraljevskim klubom predviđeno da zaradi 4.275.000 evra, a da se Realu ne isplati da ga plaća da bi uglavnom sedeo na klupi, a Italijanima je previše da izdvoje toliki novac, našli su kompromis da regulišu po 50 odsto Lukinih primanja.

La Nazione dodaje da je bitnu ulogu u savetovanju Luke Jovića da privremeno promeni sredinu odigrao Nikola Milenković. Tokom junskog okupljanja u reprezentaciji Srbije, za mečeve Lige nacija, štoper Fjorentine je sve najbolje predočio saigraču iz državnog tima o životu u Firenci, stilu trenera Vinčenca Italijana i sredini sposobnoj da lansira napadače, o čemu svedoče prelasci Federika Kjeze i Dušana Vlahovića u Juventus. Posle tih signala Jović je, navodno, presekao u korist člana Serije A i deluje da će narednu sezonu provesti na pozajmici.

I pojedini madridski mediji potvrđuju verodostojnost informacija. Obrazlažu i da Fjorentina u junu 2023. neće imati opciju kupovine, pa će se Luka vratiti u Real, za koji je ugovorom vezan do leta 2025.


tagovi

Luka JovićReal MadridFjorentina

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara