Patrik Šik u dresu Lajpciga, gde je igrao na pozajmici (©AFP)
Patrik Šik u dresu Lajpciga, gde je igrao na pozajmici (©AFP)

Dogovor Rome i Bajera za Šika: Novac, bonusi i procenti

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 19:20

Sve je spremno za realizaciju transfera

Patrik Šik će najkasnije do kraja sedmice postati novi fudbaler Bajera, u to više nema ni trunke sumnje!

Bajer i Roma postigli su dogovor oko prodaje češkog reprezentativca, koji će od jeseni imati težak zadatak da na terenu odmeni Kaija Haverca čiji je transfer u Čelsi takođe u završnoj fazi. Kako je objavio italijanski Skaj, Bajer će Romi uplatiti obeštećenje od 26.000.000 evra, plus još 4.000.000 evra na ime bonusa, a Vučici će ići i određeni procenti od naredne prodaje. Šik bi trebalo da potpiše ugovor na četiri ili pet godina.

Izabrane vesti

Češki ofanzivac se tako ponovo vraća u Bundesligu, ovog puta u dresu drugog kluba, pošto je minule sezone branio boje Lajpciga kao pozajmljeni igrač, za koju je plaćeno 3.500.000 evra. Šik je imao solidnu prvu godinu u Bundesligi pošto je na 26 utakmica ubeležio deset golova i tri asistencije. 

Novac od prodaje Šika Roma će najverovatnije iskoristiti za kupovinu Krisa Smolinga od Mančester junajteda. Za ovaj posao očekuje se da će Roma uplatiti 20.000.000 evra. Uprava Vučice takođe merka i Freda iz Junajteda, a na nekoliko strana traži i pojačanja na štoperskim pozicijama, a kao jedna od opcija figurira i srpski reprezentativac Nikola Maksimović.

Šik je dete praške Sparte u kojoj je prošao sve kategorije. Sampdorija ga je kupila na leto 2016. za 4.000.000 evra, a dve godine kasnije ga je poslala prvo na pozajmicu u Romu, koja ga je potom otkupila za 42.000.000 evra. U međuvremenu mu je propao transfer u Juventus zbog navodnih problema sa srcem, iako je posao praktično već bio zaključen, a posle tri godine u Rimu otišao je u Lajpcig gde je igrao solidno. 



tagovi

Patrik ŠikLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara