Dogovoreno 100 minuta pre isteka ugovora: Maldini i Masara ostaju u Milanu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 23:29

Arhitekte uspona Rosonera još dve godine na San Siru

Posle nekoliko pretrpljenih udaraca na fudbalskoj pijaci, konačno dobre vesti za navijače Milana. Direktorski tandem šampiona Italije Paolo Maldini i Frederik Masara produžili su ugovore sa klubom!

Nisu italijanski mediji ni u jednom trenutku dovodili u pitanje njihov ostanak na San Siro, međutim, promenom vlasničke strukture u klubu pregovori su se otegli, a kako je vreme prolazilo strah se uvukla pod kožu navijača od mogućeg gubitka pomenutog dvojca. Ipak, na svega nekoliko sati od zvaničnog isteka ugovora, Maldini i Masara pristali su na produžetak saradnje na još dve godine uz opcionu treću!

Izabrane vesti

"Sve je u redu, obnovili smo ugovore. Na samom kraju, ali smo ih obnovili. Srećan sam, iako se to možda ne vidi. Malo kasnimo, sada je vreme da planiramo pobedničku budućnost", rekao je Maldini po napuštanju Kasa Milana u 22.20, svega 100 minuta pre isteka aktuelnog ugovora.

Italijanski mediji tvrde da je tamo proveo nekoliko sati. Navodno, Maldiniju je kasno sinoć putem mejla iz Njujorka stigla zvanična ponuda koju je legenda Milana jutros dostavila svojim agentima. Pregovore sa Gerijem Kardinaleom, vlasnikom Milana, Maldini je vodio putem video poziva u prisustvu dvojice agenata od kojih je jedan, pretpostavlja se, zastupao Masaru koji se još u popodnevnim časovima uputio u Rimini na svečano otvaranje letnjeg prelaznog roka u Italiji.

Očekivalo se da sastanak bude kratak, ali je potrajao više od tri sata, što ukazuje na to da pregovori nisu išli glatko. No, ono što je u ovom trenutku najbitnije, je da arhitekte Milanovog uspona u poslednje tri godine ostaju na mestu uspeha, što će u narednim danima biti zvanično potvrđeno.

"Šta će biti sa Milanom? Videćemo, malo kasnimo, ali nadoknadićemo izgubljeno vreme", dodao je Maldini aludirajući na pregovore sa već "pikiranim" igračima koji su trpeli zbog neizvesnosti oko ugovora. Sada se Maldini i Masara bacaju upravo na to.

Prioritet će, piše italijanski Skaj, biti kupovina centralnog beka i desnog krila, odnosno ofanzivnog veziste. Što se tiče štopera, na Milanovoj listi nalaze sa Abdu Dijalo, Pjero Inkapje,Bremer i Frančesko Aćerbi, dok su kandidati za jaču napadačku liniju Domeniko Berardi, Šarl De Ketelare i Hakim Zijeh.


tagovi

Paolo MaldiniFrederik MasaraMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara