Sead Kolašinac (©Reuters)
Sead Kolašinac (©Reuters)

Dogovoreno: Bajer plaća do 12.000.000 evra za Kolašinca, Arsenal sve bliži Auaru

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 13:43

Aspirindžije dobijaju beka, a Tobdžije još malo novca kako bi se kompletirao transfer Husema Auara

Santijago Arijas desno, Sead Kolašinac levo - Bajer Leverkuzen kompletirao je par bekova za novu sezonu. Posle kolumbijskog beka koji je iz Atletika stigao na inicijalnu pozajmicu vrednu 3.000.000 evra, uz mogućnost kupovine za ukupno 12.000.000 evra, Aspirindžije su dogovorile dolazak reprezentativca Bosne i Hercegovine, čime je popunjena velika rupa na levom defanzivnom boku.

Baš kao za Arijasa, Bajer će Arsenalu za Kolašinca iskeširati između 10.000.000 i 12.000.000 evra sa bonusima, prema najavama Kikera transfer će biti završen najverovatnije u petak.

Izabrane vesti

Kolašinac je u Arsenalu izgubio mesto startera i zbog toga celog leta pokušava da nađe klub koji bi mu pružio stalnu minutažu i mogućnost da dalje napreduje. Zbog toga je morao da žrtvuje deo plate. To je zapravo bila tačka spora između Bajera i Kolašinca. Naime, Aspirindžije ne mogu Kolašincu da isplaćuju 9.000.000 evra godišnje, pa je navodno pristao na smanjenje za trećinu, što znači da će u Bajeru imati oko 6.000.000 evra na godišnjem nivou. Što je takođe lepa para.

Iz Bajerovog ugla stvari su vrlo jasne - Vendel i Dejli Sinkgraven nisu u prošloj godini uspeli da ubede šefa struke Petera Boša da su pravi izbor za levi defanzivni bok, pa će Kolašinac biti u obavezi da podigne kvalitet za koji stubac.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine već ima pozamašno iskustvo igranja u Bundesligi, gde je nastupao za Karlsruea, gde je prošao kroz mlađe kategorije, te podmladak Štutgarta, da bi se od januara 2011. preselio u omladince Šalkea gde je ubrzo postao prvotimac. U Arsenal je prešao pre tri godine kao slobodan igrač, kako to obično bude kada neko odlazi s Feltins Arene...

Arsenal bi s ovim novcem trebalo da bude korak bliži potpisivanju Husema Auara iz Liona. Prvi čovek Lavova Žan Mišel Ola počeo je da popušta i navodno sada je spreman da prihvati i ponudu malo ispod 50.000.000 evra. Arsenal je već neko vreme zaglavljen na sumi između 35.000.000 i 38.000.000 evropskih novčanica, pa će prodaja Kolašinca dobro doći da se suzi jaz...



tagovi

Sead KolašinacLetnji prelazni rok 2020Usem Auar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara