Dogovoreno: Dinamo postavio novi rekord, za Oršića 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.01.23. | 13:25

Sjajni krilni napadač trenutno na pregledima u Sautemptonu, Zagrepčani nikada nisu zaradili više za igrača od 30 godina

Bilo je cenkanja, transfer se u jednom trenutku nalazio u ćorsokaku, ali je dogovor konačno postignut. Standardni reprezentativac Hrvatske Mislav Oršić uskoro će zvanično postati igrač Sautemptona, pošto se trenutno nalazi na medicinskim prelegdima u tom klubu.

Dinamo je odbio prvu ponudu Svetaca tešku pet miliona evra, Englezi su popustili i pristali da na račun šampiona Hrvatske prebace 6.500.000 evra, uz opciju dodatne zarade za Zagrepčane. U slučaju da se aktiviraju bonusi Dinamo bi na transferu Mislava Oršića mogao da zaradi osam miliona evra.

Izabrane vesti

Posle svega što je uradio za Dinamo, epskih golova protiv Totenhema, Oršić je insistirao na odlasku u Premijer Ligu. Nisu pomogle ni molbe navijača. Očigledno je Oršić procenio da posle sjaja u Kataru ima mogućnost da napravi veliki iskorak u karijeri. Uz sve to Dinamo je postavio novi rekorde kada je u pitanju igrač star 30 godina.

Zagrepčani su uštedili i 3,5 miliona evra na Oršićevim platama u naredne tri godine.

Prošle godine Dinamo je uspeo da zaustavi odlazak Oršića u Barnli, ali su tada reprezentativcu Hrvatske obećali da će ga pustiti prilikom sledeće ponude koja mu bude odgovarala. Sautempton je to iskoristio i dobio veliko pojačanje.


tagovi

Mislav OršićZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara