Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dogovoreno: Lajpcig isterao svoje, Liverpul za 35.000.000 evra rešio pitanje štopera

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 20:33

Ako ne može Upamekano, može – Konate

Virdžil Van Dajk, Džo Gomez, Džoel Matip – svi u autu, i to gotovo čitave sezone. Nema ko nije zaigrao na štoperskoj poziciji (Henderson, Fabinjo, Kabak, Filips, R. Vilijams) ne bi li zakrpio rupu u srcu Liverpulove odbrane, ali nijedan eksperiment nije prošao uspešno. Bez kvalitetnih alternativa rezultati su ozbiljno trpeli i Jirgen Klop je shvatio da u novu sezonu ne sme da uđe bez još jednog kvalitetnog štopera.

Najveća želja bio je Dajot Upamekano (sa cenom od 40.000.000 evra kome nije?), ali i teško ostvariva, jer kada Bajern reši da očerupa konkurenciju, svi ostali su primorani da mu se sklone sa puta. Upamekano je završio u redovima Bavaraca, Liverpul je potragu morao da nastavi dalje, i tu gde je započeo, tu je i završio – u Lajpcigu.

Izabrane vesti

Naime, prema informacijama Fabricija Romana, eksperta za fudbalsku pijacu, još uvek aktuelni šampion Engleske je dogovorio kupovinu Ibrahime Konatea. Pomenuti izvor je još pre nedelju dana izveštavao o ovom poslu, ali je tada transfer bio daleko od dogovorenog, prvenstveno jer je klub u vlasništvu Red Bula insistirao na otkupnoj klauzuli. Svesni da Liverpul po svaku cenu traži štopera, u Lajpcigu su bili uporni i na kraju isterali svoje.

Navodno, posao je sada vrlo blizu ozvaničenja. Konate je pristao na petogodišnji ugovor i Liverpul će u narednim danima na račun Lajpciga uplatiti onoliko koliko su Bikovi oduvek zahtevali, oko 35.000.000 evra, piše Romano. A Julijan Nagelsman ostati bez štoperskog tandema, ukoliko i sam ne nastavi egzodus sa Red Bul Arene i brige prepusti nekom drugom.


tagovi

Ibrahima KonateLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara