Napadači Zenita još na zimskom odmoru

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.03.20. | 19:05

Gorelo na Donu: dva crvena, tri penala i poraz CSKA, Krasnodar slomio Spartak

Ni u drugom prvenstvenom meču po povratku sa zimske pauze Zenit nije pobedio. Na zatvaranju 21. kola Premijer lige Rusije, lider je odigrao samo 0:0 sa Ufom i odjednom je trka za titulu dobila obrise zanimljivije.

Posle trijumfa u Moskvi, Krasnodar je prišao Zenitu na samo pet bodova i ima čemu da se nada do kraja šampionata. Posebno što u početnih 180 minuta tim sa Sankt Peterburga nije dao ni gol, najpre u derbiju sa Lokomotivom, a onda i danas. Napadači Artjom Dzjuba i Sardar Azmun su jesenas zborno dali 20 golova, međutim, izgleda da su još u zimskom snu...

Izabrane vesti

Srpski defanzivac Branislav Ivanović nije bio u konkurenciji za meč, usled žutih kartona, ali će se vratiti u tim na nedeljnom gostovanju CSKA u Moskvi. Tu bi već četa Sergeja Semaka morala da se probudi.

Prethosno su i CSKA i Spartak pretrpeli poraze u ranijim mečevima današnjeg programa. Spartak je u derbiju kola kao domaćin pao pred Krasnodarom, dok smo u Rostovu na Donu gledali apsolutno lud meč u kome su igrači CSKA zaradili dva crvena kartona, skrivili dva penala i na kraju logično položili oružje rezultatom 2:3.

Istina, teško da bi Armejci mogli da uzrok poraza traže u sudijskim odlukama. Isključenje Ilzata Ahmetova bilo je čisto kao suza, isti je slučaj i sa penalima, dok bi oko drugog crvenog kartona mogli da se sporimo i verovatno opet ne bismo pronašli konačan odgovor. Naime, Vadim Karpov jeste oborio Ivelina Popova sa leđa iako je znao da ne može do lopte. Penal je dakle tu, međutim, nejasno je da li je baš Popov bio u zicer šansi. Jeste pred sobom imao samo Igora Akinefejeva, ali je već otišao u sam ugao šesnaesterca, pa bismo to mogli da tumačimo na razne načine. Sudija Vladislav Bezborodov je posle konsultacija sa video tehnologijom ipak procenio da je to bila mrtva šansa i CSKA je ostao sa devetoricom.

U takvim okolnostima nisu naravno gosti mogli da izbegnu poraz, iako su preko Arnora Sigurdsona prvi stigli do gola, kad su već imali igrača manje. Međutim, projektil Romana Jeremenka, nekadašanjeg igrača CSKA, brzo je Rostov vratio u život i domaći su imali sve vreme sveta da polako traže put do pobede.

U stvari, još i pre toga, Akinfejev je odbranio udarac Jeremenka sa penala koji je skrivio Ahmetov, ali se vezista domaćeg tima brzo iskupio tim projektičom iz 31. minuta. Onda i taj prekršaj Karpova i egzekucija sa kreča, Popov je tada preuzeo odgovornost, na kraju i Pavel Mamajev, čisto da ne bude dileme, na stranu sad autogol Maksima Osipenka u finišu meča.

Traumatično iskustvo i za Spartak, ne zbog toga što su i oni meč završili brojčano inferiorni. Roman Zobnin je pocrveneo tek u sudijskoj nadoknadi i nije taj detalj presudno uticao na ishod meča. Odlučilo je to što Spartak šanse nije koristio, a Markus Berg je bio dovoljno lukav da padne čim je osetio Ilju Kutepova na sebi. Nema tu nikakve rasprave, jedanaesterac je postojao, a Ari ga je pretvorio u gol koji je Krasnodar sačuvao na drugom mestu, pet bodova iza vodećeg Zenita, koji ipak ima meč manje i zicer da u sudaru sa Ufom u Sankt Peterburgu odmakne na plus osam.

Pomenućemo samo još i da Uroš Spajić zbog povrede zgloba nije igrao za Krasnodar.

RUSIJA 1 - 21. KOLO

Subota

Orenburg - Arsenal Tula 2:0 (1:0)
/Despotović 13, 77/

Dinamo Moskva - Tambov 1:0 (1:0)
/Komličenko 34/

Nedelja

Rubin – Krila Sovjetov 0:1 (0:1)
/Popović 42/

Soči – Ural 2:0 (1:0)
/Mostovoj 35, Zajka 64/

Lokomotiva – Ahmat 1:0 (1:0)
/Eder 32/

Ponedeljak

Rostov – CSKA 3:2 (1:1)
/Jeremenko 31, Popov 53pen, Mamajev 63 – Sigurdson 25, Osipenko 86ag/

Spartak – Krasnodar 0:1 (0:0)
/Ari 71/

Zenit - Ufa 0:0

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara