Soler (©Reuters)
Soler (©Reuters)

Dogovoreno: Soler ide u Barsu za 20.000.000 evra, De Jong na transfer listi

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 10:32

Predsednik Laporta odlučio da proda Holanđanina

I ovog puta tamo gde je bilo dima prethodnih dana, pretvorilo se u vatru. Glasine su se pokazale tačnim: Frenki de Jong je stavljen na nezvaničnu transfer-listu u Barseloni.

Štaviše, predsednik kluba Đoan Laporta je rešio da proda Holanđanina po svaku cenu i to je otišlo toliko daleko da mu je već pronašao zamenu. Kako ekskluzivno objavljuje AS, Barselona i Valensija su se dogovorile oko transfera Karlosa Solera.

Izabrane vesti

Vezista Slepih miševa će od leta biti fudbaler katalonskog giganta, koji će za njegov dolazak platiti 20.000.000 evra. Saglasnost je dao i Soler, tako da je cela priča završena. Ili, skoro završena...

Jedini preduslov da se ovaj posao zaključi je – prodaja De Jonga. Holanđanin nije oduševio igrama otkako je došao na Nou Kamp, pa iako se očekivalo da će zablistati u stilu igre koji forsira Ćavi Ernandez, ni kod njega nije došao do onih visina koje je pokazivao u Ajaksu.

Barseloni je očajnički potreban novac u letnjem prelaznom roku da bi renovirala ekipu po Ćavijevoj želji, pa je Laporta rešio da prvo žrtvuje De Jonga. Kao najlogičnija varijanta se pominje njegov odlazak u Mančester junajted, gde će od leta ulogu menadžera ekipa imati Erik ten Hag, koji je i lansirao De Jonga među zvezde dok je nosio dres Ajaksa.

Očekuju na Nou Kampu da od prodaje holandskog veziste dobiju 70.000.000 evra, od toga bi pomenuti deo otišao Valensiji za Solera, a ostatak bi bio uložen u ostala pojačanja oko kojih se pregovara.

Ćavi je, navodno, dao saglasnost za prodaju De Jonga, jer na tri pozicije u sredini veznog reda za narednu sezonu vidi Busketsa, Pedrija, Gavija, Kesija, Nika i Solera.

Karlos Soler je reprezentativac Španije, ima 25 godina, ponikao je u Valensiji i do sada je samo za nju igrao. Ove sezone je na 34 meča u prvenstvu i Kupu postigao 12 golova, dok je za pet asistirao.


tagovi

Karlos SolerValensijaFrenki de JongBarselonaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara