Dogovoreno: Vilijan tri godine u Arsenalu, plata 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.20. | 13:07

Čeka se još samo zvanična potvrda

Vilijan je završio svoju eru u Čelsiju i seli se u Arsenal, koji je od početka bio najkonkretniji kada su u pitanju pregovori sa iskusnim Brazilcem. Odlični krilni fudbaler dogovorio je trogodišnji ugovor sa Tobdžijama težak nešto manje od 6.000.000 evra.

Slobodno se može reći da je ovo bila ponuda koju 32-godišnji fudbaler nije mogao da odbije. Iako polako ulazi u pozne igračke godine uspeo je da izdejstvuje više nego dobre uslove i trogodišnju saradnju na osnovu koje će inkasirati 17.160.000 evra. Vilijan je želeo da ostane na Stamfordu, gde je proveo poslednjih sedam godina, ali Plavci nisu bili spremni da ispoštuju tražene uslove. Lampard je takođe insistirao na tome, tražio je od uprave da pronađe zajedničku reč sa Vilijanom i njegovim predstavnicima, ali su pregovori mesecima bili u ćorsokaku i tamo ostali.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Mikel Arteta je otpočeo svojevrsnu revoluciju u svlačionici, svestan da neke stvari moraju u potpunosti da se menjaju kako bi Arsenal izašao iz letargije i ponovo postao tim koji može da konkuriše u borbi za osvajanje šampionske titule. Tobdžije su imale ozbiljnu konkurenciju u vidu vrlo raspoloženog Evertona, ali je Arsenal još uvek daleko atraktivnija opcija za svakog igrača.

Arteta je stavio na prodaju najeći deo prvotimaca, a sa druge strane će pokušati maksimalno da osveži ekipu. Na radaru je i štoper Lila Gabrijel, koji je takođe raspoložen za dolazak na Emirejts i pored ponuda Napolija i Evertona.

Ranije danas britanski mediji su pisali o tome kako su Tobdžije odustale od mogućnosti da dovedu Filipea Kutinja, s obzirom da su očajnički želeli da postignu dogovor sa Vilinaom. To je na kraju i učinjeno, a jednio što se čeka je zvanična potvrda sa Emirejtsa.

Vilijan je karijeru započeo u Korintijansu, ali su ga još u naranijim igračkim danima spoznali skauti ukrajinskog Šahtjora. U Donjecku je proveo šest godina (2007-2013), a potom je prešao u Anži. Ipak, tamo se zadržao svega šest meseci i za obeštećenje od 35.500.000 evra.


tagovi

Vilijan

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara