DOGOVORENO: Zvezda dobija 1.300.000 evra i procente, Garsija u Solunu može da zaradi 1.650.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 13:27

Mateo Garsija se seli u Aris

Najavu ovakvog raspleta mogli stre da pročitate na stranicama MOZZART Sporta ovog jutra. Sada je već sve definitivno jasno. Vrlo brzo, možda u naredna 24 sata Mateo Garija će postati novi član solunskog Arisa.

Kao što je od ranije poznato Crvenoj zvezdi će na ime obeštećenja pripasti 1,3 miliona evra, plus 50 posto od naredne prodaje argentinskog krila. Crveno-beli su još pre dve sedmice postigli dogovor sa Solonjanima, ali se Garsija dugo natezao sa klubom, u kojem je igrao fudbal života. I na kraju zaslužio poziv Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Na kraju su Mateo Garsija i Aris su napravili kompromis. Argentinac će u najvećoj grčkoj luci u prvoj godini ugovora zarađivati 450.000 evra.... Manje nego što je imao u Beogradu, ali dovoljno uzimajući u obzir da je iza njega izgubljenih šest meseci. Već u drugoj godini Garsija će sarađivati nešto manje, oko 400.000 evra. Saradnja bi trebalo da bude potpisana na četiri godine. Dakle, Garsija bi u slučaju da ostane do kraja ugovora mogao u Solunu da zaradi 1.650.000 evra.

Na 24 meča prošle sezone Mateo Garsija je postigao pet golova i upisao dve asistencije. Pamtiće se ostvarenje u Bernu i vodeći pogodak, kao i lepotica iz Novog Sada kada je volej udarcem levom nogom doneo trijumf beogradskom klubu. Međutim, njegova karijera se u Beogradu nije razvila na pravi način. Tek povremenuo je demonstrirao talenat, ali dolaskom Dejana Stankovića pao je u drugi plan.

Crvena zvezda ga je prošlog leta platila 2,2 miliona evra Las Palmasu. Nije uspela da sanirafinansijskku štetu, ali se oslobodila velike plate argentinskog krila. 


tagovi

Mateo Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara