(©Reuters)
(©Reuters)

Dođi, osvojićemo Sudamerikanu, zajedno možemo sve: Paolo Gerero i LDU Kito za večnost (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 10:09

Fortaleza ostala bez trofeja posle izvođenja jedanaesteraca…

Vizionar je Luis Fransisko Zubeldija. Nije imao bogzna kakvu statistiku Paolo Gerero u argetinskom Rasingu, postigao je tek tri gola za šest meseci. Otpisali su veterana koji će uskoro zagaziti u 40. godinu, a trener LDU Kita je verovao da je baš on taj koji mu je potreban da bi osvojio Kopa Sudamerikanu. I bio je u pravu!

LDU Kito ima novi međunarodni trofej u vitrinama, drugi put je u slavnoj istoriji najbolju Kopa Sudamerikani. Bezmalo posle deceniju i po ponovi je uspeh u drugom po snazi takmičenju na tlu južne amerike, pripala mu je drama, bio je bolji posle izvođenja jedanaesteraca i ostavio Fortalezu bez prvog bitnog pehara – 1:1 (0:0), posle penala 4:3.

Izabrane vesti

Maldonado se posrećio Ekvadorcima. Trebalo je utakmica da se veliko finale igra na čuvenom Sentenariju, ali su se u Urugvaju plašili da će zjapiti prazan, da karte neće biti rasprodate i utakmicu odluke su premestili na manji stadion, koji će dobro upamtiti navijači LDU Kita. Ali, i prvotimci, posebno Paolo Gerero.

Peruanac je u karijeri dužoj od dve decenije osvajao trofeje sa Bajernom iz Minhena i Korintijansom, najbolji strelac bio u više navrata sa reprezentacijom, donosio prevagu kada je stani-pani, međutim, umalo u finalu Kopa Sudamerikane da bude tragičar. Promašio je prvi u raspucavanju, kasnije je za LDU Kito bio nesiguran i Aleksandar Alvarado, ali imali su Ekvadorci na golu Aleksandera Domingeza.

Izvadio je fleke saigrača, odbranio penal u poslednjoj seriji. Zaustavio je udarac argentinskog štopera Emanuela Briteza, a pre njega klecale su noge i Augustu Pedru i Serhiju Romeru. Odlučujući jedanaesterac realitovao je Lukas Ezekijel Piovi

Paolo Gerero je ipak na zalasku karijere osvojio novi međunarodni trofej, u suzama je bio po završetku utakmice i prisetio se kako je uopšte završio u ekvadorskom klubu za koji je na putu do finala spakovao tri gola i umnogome bio zaslužan što je uopšte došao u priliku da izađe na megdan Fortalezi.

“Tri meseca sam ovde, proživeo sam neverovatne stvari. Kada sam raskinuo sa Rasingom, pozvao me je trener Zubeldija i rekao mi da sam mu potreban ovde, kao i da će sa mnom osvojiti Kopa Sudamerikanu. Danas slavimo”, poručio je Peruanac.

Dođi, osvojićemo Kopa Sudamerikanu, zajedno možemo. Tako i bi.

KOPA SUDAMERIKANA - FINALE (MALDONADO)

Subota

Fortaleza - LDU Kito 1:1 (0:0), penalima 3:4

/Lusero 49 - Alsugaraj 57/



tagovi

Kopa SudamerikanaLDU KitoFortalezaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara