Pedro Gonsalveš (desno) (Foto: AFP)
Pedro Gonsalveš (desno) (Foto: AFP)

Dok Benfika posrće Sporting nezaustavljivo grabi ka tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 21:56

Pedro Gonsalveš sa dva gola doneo trijumf lisabonskim Lavovima protiv Maritima - 2:0

Nikada Benfika nije trošila više nego ovog leta. Žorž Žezus se vratio u Lisabon i rešio da izvrši rekonstrukciju ekipe kako bi titulu vratio na Luž. Da bi ispunila zamisli novog-starog šefa struke, Benfika je Portugalcu na raspolaganje stavila preko 100.000.000 evra, koje je iskusni stručnjak bez problema potrošio. Ili kako će se ispostaviti pola godine kasnije – bacio.

Tačno na polovini sezone, posle remija bez golova sa Gimaraisom u 17. kolu, Orlovi zaostaju 11 bodova za liderom Primeire. A na čelu kolone niko drugi do ljutiti gradski rival Sporting, koji je u istom terminu savladao Maritimo na gostovanju (2:0), i za samo pet dana praktično duplirao prednost u odnosu na Benfiku, pošto ju je u prošlom kolu dobio minimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

I jedan i drugi lisabonski tim potpuno su dominirali nad večerašnjim rivalima, međutim, jedino je Sporting uspeo da inicijativu pretoči u pozitivan rezultat. Reklo bi se, lako je njima, kad u timu imaju najefikasnijeg strelca Primeire. Ubedljivo najefikasnijeg. Sa večerašnja dva gola Pedro Gonsalveš je stigao do brojke od 14 pogodaka, i to na svojoj 15 utakmici u prvenstvu. Prvi pratilac u trci za najboljeg strelca prvenstva mu je vezista Porta Seržio Oliveira. Ima ih sedam, duplo manje od krilnog fudbalera Sportinga.

Gonsalveš je u Sporting stigao letos za svega 6.500.000 evra, kao jedna od zamena za Bruna Fernandeša, koji je šest meseci ranije prodat Mančester Junajtedu za otprilike devet puta veću cenu. Malo je reći da ga je odmenio. Štaviše, mogao bi da uradi ono što Fernandešu, a ni mnogima pre njega nije pošlo za nogom. Da na Žoze Alvalade donese titulu prvaka Portugalije, prvu još od 2002. godine. Mada zasluge nisu samo njegove, Ruben Amorim je za manje od godinu dana od preuzimanja ekipe potpuno transformisao Sporting. A za to mu nisu bile potrebne Žezusove finansije.

PRIMEIRA - 17. KOLO

Četvrtak

Farense - Santa Klara 1:1

/Gauld 40 - Karvaljo 63/

Belenenses - Porto 0:0

Braga - Portimonense 2:1 (0:1)

/Piazon 62, Orta 73pen - Boa Morte 23/

Famalikao - Moreirense 0:2 (0:2)

/Ričeli 24ag, Jan 45/

Petak

Rio Ave - Nasional 0:0

Benfika - Gimarais 0:0

Maritimo - Sporting 0:2 (0:1)

/Gonsalveš 9, 57/

Boavista - Žil Visente 1:2 (1:1)

/Paulinjo 44ag - Lino 24pen, Baraje 85/

Fereira - Tondela 2:1 (1:0)

/Tanke 2, Žoao Pedro 85 - Pedro 66pen/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sporting LisabonPedro GonsalvešBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara