Serhio Aguero (Reuters)
Serhio Aguero (Reuters)

Dok Dibala misli da vredi više, Juve sprema Agueru 10.000.000 evra po sezoni

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 15:07

Stara dama je spremna da pokuša da ubedi Kuna osmocifrenom godišnjom zaradom

Juventus ima nerešeno pitanje ostanka Paula Dibale, a za to vreme razmišlja o Serhiju Agueru. Sumu od 10.000.000 evra godišnje koja je ponuđena popularnom Dragulju u sklopu novog ugovara, a koja ne zadovoljava njegove apetite, Stara dama bi mogla da ponudi Seriju Agueru.

(4,00) Gojanezija (3,30) Vila Nova(1,90)

Izabrane vesti

Dibala ovog leta ulazi u poslednju godinu ugovora, a ukoliko ne pristane da ga produži biće prodat. U isto vreme Kun odlazi iz Mančester Sitija kao slobodan fudbaler, a Juveu se po glavi mota scenario Karlosa Teveza. Apači je svojevremeno došao sa Etihada u transferu vrednom 9.000.000 evra i za dve sezone postigao 39 i namestio 14 prvenstvenih golova. Dakle, bio je pun pogodak. Istina, 2013. godine kada je stigao u Torino, bio je skoro tri godine mlađi nego Aguero danas.

U slučaju Aguero ne bi bilo obeštećenja, ali na Juventusu je da u moru evropskih giganata poput Barselone, Pari Sen Žermena (ko zna ko će se još pojaviti) nagovori najboljeg strelca u istoriji Mančester Sitija. Trenutno deluje da je najbliži Kamp Nou budući da bi tako zaigrao sa kumom Lionelom Mesijem, odnosno da je već igrao fudbal u Primeri, dok sa Italijom to nije slučaj.

Poređenja radi, na platu od 10.000.000 neto Paulu Dibali Juveu bi godišnji bruto izdaci bili teški duplo više, dok bi za isti novac po sezoni Agueru imao 5.000.000 dodatnih izdataka manje. U čemu je kvaka? Reč je o takozvanoj uredbi o rastu koja klubovima pomaže prilikom angažovanja stranca. Ona predviđa poreske olakšice od 50 posto na bruto plate fudbalera i trenera koji nisu živeli u Italiji poslednjih pet godina.

Potencijalni ostanak Dibale u klubu, mada trenutno nijedna zainteresovana strana ne želi da popusti, čini se ne bi uticao na Juventusovu ambiciju da potpiše sa Aguerom.


tagovi

Serhio Aguero

Obaveštavaj me

Juventus
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara