Ben Čilvel (© AFP)
Ben Čilvel (© AFP)

Dok je ovaca biće i vune: Lester posle Mančestera rešio da „ošiša“ i Čelsi

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.08.20. | 09:13

Ben Čilvel za 90.000.000 evra!?

Kad je 2016. nadmudrio celu Premijer ligu i prvi put u istoriji postao prvak Engleske, svi su Lesteru skinuli kapu na fudbalskom dostignuću, kako se ponaša poslednjih godinu dana na transfer pijaci, mogli bi da mu čestitaju i na ekononskim potezima. Pre tačno 365 dana prodao je Harija Megvajera Mančester junajtedu za čak 87.000.000 evra, ne bi bilo iznenađenje da svetski rekord na ime obeštećenja za jednog defanzivca padne ukoliko Čelsi odreši kesu za Bena Čilvela.

Engleski reprezentativac odigrao je sezonu iz snova, pozicionirao se kao važan faktor u ekipi Brendana Rodžersa, skrenuo pažnju mnogih klubova, po svemu sudeći najviše Plavaca iz Londona, rešenih da pronađu odgovarajuće rešenje za mesto levog beka, pošto Markos Alonso nije impresionirao, a ni Emerson Palmeiri nema bogzna kakav status kod Frenka Lamparda. Treneru se od svih opcija iz Premijer lige najviše dopada Čilvel i odavno je krenuo u akciju njegovog angažmana.

Izabrane vesti

Ostrvski mediji ističu da je sam fudbaler voljan da se preseli na Stamford Bridž, što je razumljivo, imajući u vidu da će Čelsi igrati Ligu šampiona i pravi tim koji bi mogao da se umeša u borbu za titulu, međutim, kao najveća prepreka transferu postavljen je novac. Engleska od jutros bruji da će Roman Abramovič morati duboko da zavuče ruku u džep i plati oko 90.000.000 evra, koliko Lester ceni svog levog beka.

Uz sve pohvale Benu Čilvelu na učinku u dresu Lisica, ovakav zahtev deluje kao namera da se Čelsi „ošiša“ po istom principu po kome je skinuta koža s leđa Mančetser junajtedu kad je prošlog leta velikan sa Old Traforda prosledio 87.000.000 evra na King pauer stadiona za Harija Megvajera. Niti je Megvajer najbolji štoper sveta, niti je Čilvel najbolji levi bek na planeti. To što je jedan najskuplji, a drugi bi mogao da ga svrgne sa trona, ne znači da na terenu pružaju partije u skladu s procenjenim vrednostima.

Tek, da su Čelsi i Lampard u akciji dovođenja Čilvela svedoči i fotografija sa Mikonosa na kojoj Dani Drinkvoter – i njemu se Lester baš od Plavaca „omrsio“ za čak 38.000.000 evra – pozira sa levim bekom Lisica, što su mnogi protumačili kao korak bliže Stamford briždu.

Trenutno sam u misiji letnjeg skautinga“, porulio je Drinkvoter sa grčkog odmarališta.

S druge strane, Brendon Rodžers bi voleo da Čilvel ostane. Zato je odmah posle završne utakmice prvenstva predočio kako nije na prodaju, međutim, u poslovnom svetu baš takve izajve se tumače kao najava transfera i dodatno dizanje cene.

Ben je fudbaler kog ne želimo da izgubimo. Miran sam, uopšte ne brinem da će nas napustiti. Možete da spinujete u kom god pravcu želite, ali nemamo nameru, a ni potrebu, da prodamo Čilvela. Poruka je da nije na prodaju“, govorio je pre desetak dana Rodžers.

Ne bi bilo prvi put da trener „proguta“ svoje reči, jer novac vrti gde burgija neće. Jedina je dilema da li će Čelsi da plati koliko Lester traži. Već se istršio na transfere Hakima Zijeha iz Ajaksa (40.000.000), Tima Vernera iz RB Lajpciga (53.000.000), pred ozvaničenjem je i Kaj Haverc iz Leverkuzena (80.000.000). Možda Ben Čilvel nije klasa kao pobrojani, ali bi definitivno predstavljao najskuplju kupovinu u istoriji kluba!? Za 90.000.000 evra...


tagovi

Ben Čilvel

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara