foto: Reuters
foto: Reuters

Dok Lampard "puca od samopouzdanja", spisak naslednika je sve duži

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.01.21. | 10:45

Na Ostrvu se sve češće priča o potencijalnim zamenama za trenera Čelsija

Samo jedan trijumf u prethodnih šest premijerligaških susreta i tek četiri osvojena boda, jasan su signal da na Stamford Bridžu stvari trenutno ne idu u željenom smeru. Čelsi je za mesec dana prosuo pregršt bodova i priče o poverenju rukovodstva prema Frenku Lampardu sve su glasnije. Iako su čelnici londonskog tima istakli da će aktuelnom strategu pružiti vreme i sačekati rezultate, ostrvski mediji otkrivaju da je spisak potencijalnih naslednika nekadašnjeg kapitena Plavaca već definisan.

Kako prenosi Dejli Mejl, eventualni kiks protiv Fulama u susretu 19. kola Premijer lige zakazanom za naredni petak upalio bi crveni alarm, a prva opcija u tom slučaju za dolazak na Lampardovo mesto bio bi nemački strateg Tomas Tuhel.

Izabrane vesti

Strateg koji se nedavno rastao sa Pari Sen Žermenom, osim što je trenutno bez angažmana, iskustvom i uspesima u francuskom klubu izdvojio se kao idealno rešenje, posebno ukoliko bi Abramovič i njegovi najbliži saradnici došli u situaciju da preko noći donesu odluku o novom kormilaru.

Kao eventualno hitno rešenje konkuriše i Masimiliano Alegri, italijanski strateg koji je bez angažmana od rastanka sa Juventusom 2019. godine koji je ranije već kontaktiran od strane Čelsija.

Foto: ReutersFoto: Reuters


Pored Nemca i Italijana, konkurenti za klupu na stamford Bridžu su i premijerligaški treneri Ralf Hasenhutl i Brendan Rodžers, međutim, u Londonu su svesni da bi bilo nerealno očekivati da treneri Sautemptona i Lestera ostave posao nedovršen i napuste aktuelne timove u jeku sezone, te se o njima govori kao eventualnim opcijama tek ukoliko Lampard uspe da se zadrži na funkciji i narednih meseci.

Hasenhutl se londonskom klubu preporučio odličnim rezultatima koje beleži sa Sautemptonom. Sveci su od septembarskog niza poraza podigli formu i od 15 urtakmica izgubili samo dve, protiv mančesterskih velikana čime su stigli do šeste pozicije i snova o izlasku u Evropu. Vrlo dobre rezultate ukrasila je i nedavna pobeda nad liverpulom (1:0), a Austrijanac je trenersko umeće demonstrirao i u gostima Čelsiju tokom oktobra (3:3). Rodžers, druga premijerligaška opcija, takođe je kreator jednog od najprijatnijih iznenađenja šampionata. Iako su Lisice prethodnih godina navikle fudbalsku javnost na dobre rezultate, ponovna kandidatura za šampionski trofej, pored Liverpula i Mančester Sitija koji su prilično dominantni u prethodne dve godine, potvrda je trenerskog umeća za kakvim tragaju u Londonu.

Želja Plavaca koja se trenutno čini kao najteže ostvariva je Julijan Nagelsman. Strateg Lajpciga je u prethodnom periodu sa bundesligašem ostvario fenomenalne rezultate, te je teško očekivati da će u skorijoj budućnosti menjati radno mesto.

U brojinim špekulacijama provlačila su se čak i imena nekadašnjih Lampardovih saigrača u Čelsiju Džona Terija i Andreja Ševčenka, ali su bivši štoper i napadač daleko na dnu kandidata po pitanju šansi. Teri trenerski zanat kali kao asistent u Aston Vili, dok Ševčenko već godinama obavlja funkciju selektora Ukrajine, a karta u trci za mesto koje trenutno zauzima njihov bivši saigrač im je činjenica da su još u igračkim danima "kupili" Romana Abramoviča.

Foto: ReutersFoto: Reuters


Prilikom analize Lampardovog rada, ostrvska javnost kritike i pad forme uglavnom zasniva na neiskustvu nekadašnjeg veznog igrača. Bodovi ispušteni protiv Evertona (0:1), Vulverhemptona (1:2) i Aston Vile (1:1) pokazali su boljke Plavaca, a ako je u tim duelima i imalo šta da probudi optimizam, susreti sa Arsenalom (1:3) i Sitijem (1:3) u kojima su bili potpuno inferiorni, pokazali su da Čelsi trenutno nije tim za vrh tabele.

Uprkos lošoj formi u završnici prethodne i na početku aktuelne godine, Lampardu nije poljuljano samopouzdanje i samouvereno gleda ka narednim izazovima od kojih ga prvi očekuje sutra u FA Kupu protiv Morkamba.

"Mogao bih da se pravim mudar i da analiziram šta je ko radio u prošlosti, ali ne želim to da radim. Gledam ispred sebe. Veoma sam siguran u ono što činim, bez obzira što ljudi smatraju da sam neiskusan. Igram fudbal otkad sam prohodao, a profesionalno sam u njemu oko 20 godina. Želim da pobeđujem. U ponedeljak sam bio razočaran jer smo izgubili od ekipe koja je bila bolja od nas, ali sam se u utorak probudio odlučan da postanem boljui već u narednoj utakmici", istakao je Lampard.

Reči engleskog trenera ulivaju nadu, međutim, za poverenje će morati da ih dokaže kroz rezultate, dok naredno njegovo spoticanje čekaju brojni kandidati spremni da zauzmu kromilo Plavaca.


tagovi

Masimilijano AlegriBrendon RodžersTomas TuhelFrenk LampardRalf Hasenhutl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara