Doktrina Slavoljuba Đorđevića plaši Pazarce

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 16:09

Nisu idealni vremenski uslovi kraj Jošanice, ali veruju u Novom Pazaru u pozitivan ishod protiv Ranika (četvrtak, 16 časova)

Uslovi za fudbal na obalama Jošanice i Raške trenutno nisu na željenom nivou, ali se zaposleni u klubu i "Gradskoj čistoći" trude da očiste sneg i travnatu podloga na Džaizkoin areni osposobe za Mozzart Bet Superligu, koja Pazarcima u 29. kolu donosi utakmicu sa Radnikom (četvrtak, 16.00 – Arena 2 Premium).

Nije baš oduševljan vremenskim prilikama Davor Berber, šef struke šestoplasiranog superligaša na čijem je kontu 47 bodova, a pre okršaja sa pretposlednjim Radnikom, koji je osvojio 20.      

Izabrane vesti

"Kao trener više volim posed i igru sa dosta presinga. Ovo nikome ne ide u prilog. Gledao sam Napredak i lučansku Mladost. Od fudbala nije bilo ništa, samo jedna šansa za 90 minuta. Pomeranja termina nisu u našem domenu, već samo priprema utakmice. Znam da ćemo se fizički mnogo potrošiti i pitanje je da li ćemo se oporaviti za gostovanje Vojvodini u utorak. No, nema nam kukanja. Napadamo nova tri boda", kaže Berber.

Poznavajući doktrinu gostujućeg stratega Slavoljuba Đorđevića, najavljuje iscrpljujuću šahovsku partiju.

"U ovoj polusezoni su po tri puta pobedili, izgubili i odigrali nerešeno. Svi njihovi porazi su rezultatom 0:1, što pokazuje da igraju stabilno i čvrsto, bez oscilacija. Đorđevićev pristup odrazio se na rezultate. U golmanu Stefanu Ranđeloviću imaju najboljeg igrača meseca marta. Tu su Taras Bondarenko, Edin Rustemović, Milan Makarić, pa početkom sezone igrača Pazara Zoran Danoski. To je dobra grupa igrača i pravih takmičara. Svi su ih otpisali, ali oni sad svima prave probleme. Ljudi oko nas očekuju da će da bude lako, da su bodovi unapred upisani. Ne slažem se. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni da bismo se nadali pobedi. Lično me ne interesuje da li će utakmica da bude lepa za gledanje. Želim samo dobru igru mog kolektiva i potvrdu trijumfa u Lučanima (3:1)", upozorava Berber. 

U nadmudrivanju trenera povratnika na klupu Novog Pazara, odnosno Radnika, imaće priliku da se kolegi revanšira za poraz u međusobnom ogledu pre nešto više od dve godine u Surdulici.

"Izgubili smo 4:1, a na 1:1 smo primili dva gola za dva minuta. Nadam se da se takve greške neće ponoviti. Imamo sad iskusnije i kvalitetnije fudbalere. Ubeđen sam da sledi taktički obostrano sadržajnih 90 minuta. Nadam se našoj pobedi", optimista na oprezu je Davor Berber.  

Strelac drugog gola u pobedi nad Mladošću, pazarsko krillo sa bogatim stažom u Radniku Nikola Bogdanovski predviđa znatno tvrđi duel od prethodnog u Lučanima.

"Očekujem tešku utakmicu, bez mnogo šansi. Mislim, čak, da će samo jedan gol da odluči pobednika. Dosta dobro igraju u nastavku prvenstva, od povratka Đorđevića. Igrao sam sa većinom sadašnjih prvotimaca Radnika, od kojih su se neki vratili u klub, poput Makarića, Dušana Stevanovića ili Danoskog. Po bokovima nam preti najveća opasnost. Generalno, probaće da nas ugroze iz kontri", ceni Bogdanovcki.

Ne krije da mu je prijao prekid skoro sedmomesečnog golgeterskog posta.

“Legla mi je Berberova trenerska filozofija. Verujem da ću nastaviti da igram dobro. Nije bitno ko postiže golove, samo da pobeđujemo", poručuje Nikola Bogdanovski.


tagovi

Nikola Bogdanovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara