Pogodak Kolorada za reprezentaciju (© AFP)
Pogodak Kolorada za reprezentaciju (© AFP)

Dolazi Kolumbijac! Nije Moreno, već vezista koji je igrao za brazilski Sao Paulo

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 11:04

Pošto mu je klub ispao u Drugu ligu, Andres Kolorado na pozajmici u Partizanu

Osvežiće Partizan vezni red fudbalerom iz Kolumbije, ali to neće biti Kliver Moreno. Iako se u prvi mah verovalo da ima dogovor sa članom Miljonariosa, klub iz Humske je sve završio sa drugim igračem iz ove južnoameričke države. U pitanju je Andres Kolorado, 24-godišnji centralni vezista koji ima čak i jedan meč za državni tim.

Kolorado će u narednim danima doputovati u Beograd na lekarske preglede i potpis ugovora, pošto su se crno-beli dogovorili sa njegovim aktuelnim klubom – Kortuluom – o pozajmici do kraja kalendarske godine. Za to zadovoljstvo neće ništa platiti, ali ukoliko stasiti momak zadovolji kriterijume sportskog sektora otvoriće se mogućnost otkupa. Onda bi Parni valjak platio Kolumbijcima 800.000 evra i prosledio im deset odsto od narednog transfera, pojašnjava Telegraf.

Izabrane vesti

Kolorado je karijeru počeo u klubu Kortulua, koji ga je čak triput slao na pozajmice. Najpre dvaput u Deportivo Kali, da bi prethodni takmičarski ciklus proveo u Sao Paulo. U Brazilu se zadržao deset meseci, međutim, nije imao bog zna kakvu minutažu, svega 555 minuta raspoređenih na 17 utakmica, što prvenstvenih, što kupa, što Kopa Sudamerikana.

Kad se vratio u matični klub situacija nije bila baš idealna, jer je Kortulua u međuvremenu ispala iz društva najboljih kolumbijskih klubova, uskoro će početi takmičenje u tamošnjoj Drugoj ligi, a kako Andres Kolorado nije želeo da tamo igra tražio je novi izazov. Javio se Partizan, koji nudi mogućnost u Ligi konferencije odmah, od leta u Ligi šampiona (direktno u slučaju da bude prvak ili kroz kvalifikacije, završi li drugi) ili Ligi Evrope (ako se ne domogne elitnog kupa) što bi bio veliki napredak u karijeri Kolorada.

Inače, Andres Felipe Kolorado Sančes je u jedinom susretu za reprezentaciju Kolumbije bio strelac vodećeg gola u kontrolnoj utakmici sa Hondurasom (2:1) januara 2022.

U Partizanu će imati veliku konkurenciju, pošto je na mestima centralnog veziste gužva, s obzirom da su tu Hamidu Traore, Patrik Andrade, Ljubomir Fejsa, ponekad može i Bibars Natho da se „spusti“ na tu poziciju.


tagovi

Andres KoloradoFK PartizanTransferiZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara