Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Dominacija Botafoga protiv Inter de Limeire, drama u drugom polufinalu rešena posle penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.03.22. | 03:06

Botafogo SP i Ituano će igrati u finalu Trofe de Interiora

Sastali su se Botafogo SP i Internasional de Limeira u prvom polufinalu Trofeu de Interiora, razigravanja za 5. poziciju u šampionatu Paulista. Iako su u prvom okršaju ove sezone fudbaleri Internasionala slavili sa 3:0, to nije sprečilo fudbalera Botafoga da večeras budu dominantni. Revanširali su se istom merom, samo u meču daleko većeg značaja i bukirali kartu za finale (3:0). Tamo će deliti megdan sa Ituanom, koji su tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao Agva Santu 2:2 (1:1) - penalima 3:2.

Botafogo je prosto razbio Internasional na svom stadionu. Iako je posed bio izjednačen, domaćin je uputio 16 šuteva, gost svega tri i nijedan u okvir. Na velikim mukama bio je golman Intera, na kraju je upisao čak šest intervencija, ali to nije bilo dovoljno da se spreči ubedljivo poraz.

Izabrane vesti

Tek posle pet minuta igre u drugom delu Botafogo je stigao do prednosti. Marlon je ubacio loptu sa desne strane, na ivici peterca našao se Karvaljo i sproveo loptu u mrežu.

Sjajan gol za 2:0 je u 69. minutu postigao Dudu Hatamoto. Ukrao je loptu na svojoj polovini, a onda prosto poleteo ka golu rivala, pobegao odbrani gostiju i na kraju matirao Frižerija, koji je bio na lopti, ali mu je prošla ispod ruke i na kraju se otkotrljala preko gol linije.

Nastavio je domaćin da preti iz svih oružja, postalo je prilično jasno da gosti neće moći da se izvuku te je ostala samo dilema sa koliko razlike će Botafogo slaviti. Otklonio ju je Mantuan u prvom minutu nadoknade, kada je na asistenciju Bruna Mišela postavio konačan rezultat.

Daleko dramatičnije bilo je u drugom polufinalnom duelu. Ituanu, klub poznat po tome što je iznedrio prvotimca Arsenala Gabrijela Martinelija, krunisao je terensku inicijativu u 26. minutu preko Ajlona, ali su gosti odgovorili samo 15 minuta kasnije. Belmonte Dada je ubacio loptu po zemlji sa leve strane, klizećim startom je pokupio Fernandinjo i smestio u mrežu domaćina.

Otišlo se na odmor sa 1:1, da bi posle samo četiri minuta igre u nastavku Ituano stigao do nove prednosti. Zatresla se stativa posle slobodnjaka, lopta se odbila do Papažaja koji rutinski pogađa za 2:1.

Uzvratili su fudbaleri Agva Sante u 71. minutu. Prethodno su domaći igrači skrivili penal, loptu je na kreč stavio Belmonte Dada i pogodio.

Nije bilo promene rezultata u narednih 20ak minuta, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Gosti su poveli golom Žuniora, da bi Teles izjednačio. Flores Da Silva je potom promapšio, ali je Enrike propustio priliku da donese prednost Ituanu. Alvaro je povisio na 2:1, ali je treću seriju preciznim udarcem sa bele tačke zatvorio Magrao Žerson - 2:2. Fudbaler koji je realizovao penal u 71. minutu Belmonte Dada nije to uspeo da ponovi na startu četvrte serije, pa je Natan doneo prednost domaćinu. Strelac prvog gola za Agva Santu na meču Fernandinjo je stavio potom loptu na kreč i promašio - počelo je slavlje igrača Ituana.

ŠAMPIONAT PAULISTA (TROFEU INTERIOR) – POLUFINALE

Botafogo SP - Inter de Limeira 3:0 (0:0)

/Karvaljo 51, Hatamoto 69, Mantuan 90+1/

Ituano - Agva Santa 2:2 (1:1) /penalima 3:2/

/Ajlon 26, Papažajo 49 - Fernandonjo 41, Belmonte Dada 71/


tagovi

Botafogo SPInternasionalPaulistaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara