Đanluiđi Donaruma (©Reuters)
Đanluiđi Donaruma (©Reuters)

Donaruma pred susret sa Milanom: Klub mi je dao sve, nije trenutak da pričam o rastanku

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 19:05

"Italijanski čuvar mreže će se sutra na Parku prinčeva po prvi put susresti sa klubom koji je pre nešto više od dve godine napustio kao slobodan igrač

Meč trećeg kola Grupe F Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Milana imaće posebnu težinu za Đanluiđija Donarumu. Biće to prvi susret italijanskog golmana sa Rosonerima koje je pre nešto više od dve godine napustio bez obeštećenja i sa kojima je stekao reputaciju jednog od najtalentovanijih čuvara mreže na svetu.

Donaruma je po napuštanju Milana već dva puta igrao na San Siru, ali oba puta sa italijanskom reprezentacijom. I oba puta su ga navijači milanskog kluba izviždali zbog odluke da ne produži ugovor sa Rosonerima i kao slobodan igrač ode u Pari Sen Žermen.

Izabrane vesti

"Naravno da mi je žao zbog toga jer sam uvek davao sve od sebe za Milan, do poslednjeg dana. Kako bilo, nije trenutak da mislim o tome sada, biće prilike. Maksimalno sam fokusiran na meč i emocije ne bi trebalo da prevladaju, iako će ih biti mnogo", istakao je Donaruma na konferenciji uoči meča.

Kako da ne bude emocija kad je Donaruma na San Siru proveo osam godina i za prvi tim odigrao 251 utakmicu u svim takmičenjima.

"Vrlo emotivan meč za mene. Ponovni susret sa Milanom budi jake emocije u meni, biće to posebna utakmica. Ali moram da ostavim emocije po strani i mislim na utakmicu. Lepo mi je ovde, u Pari Sen Žermenu imamo veliku porodicu kakvu smo imali u Milanu. Bio sam tamo osam godina, klub mi je dao sve i biću mu zahvalan na svemu. Ali osećam se dobro ovde, naišao sam na neverovatno okruženje od prvog dana. Navijači su me dočekali vrlo dobro i trudim se da im se odužim na najbolji način."

Osvrnuo se Donaruma i na svog naslednika na golu Milana Majka Menjana.

"Menjan je odličan golman, starter je u reprezentaciji Francuske i srećan sam zbog toga što on radi. Poštujemo jedan drugog i želim mu sve najbolje u budućnosti."

Pari Sen Žermen je posle dva kola drugoplasiran sa tri boda, dok Milan ima bod manje i nalazi se na trećoj poziciji.

"Ova utakmica biće vrlo bitna i teška. Milanova snaga je kompaktnost ekipe. Poznajem Piolija, znam kako priprema utakmice i moraćemo da budemo oprezni. Dobro smo pripremili utakmicu iz svih uglova i pokušaćemo da pobedimo. Nema favorita, grupa je izbalansirana. Moraćemo da damo sve kako bismo stigli do pobede, a onda ćemo razmišljati o revanšu", zaključio je Donaruma.



tagovi

Đanluiđi DonarumaPari Sen ŽermenMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara