Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Donji dom na sceni

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.05.20. | 14:33

Kostarikanci nastavili Klausuru

Proces povratka fudbala iz dvomesečne hibernacije je u toku. Ne događa se svuda, ali ima tu tendenciju. Što je najvažnije, mehanizam je pokrenut. Kostarika je jedna od onih srećnica gde se prvenstvo nastavlja.

Prekid prvenstva zbog pandemije u neku ruku možda je i dobra stvar za Greciju koja će pokušati da se konsoliduje posle očajnih rezultata. Od kraja januara dobila je samo jedan meč uz šest poraza i dva remija, pa joj je večerašnji okršaj sa Perez Zeledonom od velikog značaja za povratak samopouzdanja.

Izabrane vesti

Zeledon je u sličnoj situaciji, s tim što se koliko toliko držao do polovine februara da bi u narednih mesec dana upisao samo jedan trijumf. Grecija je kao gost dobila prethodni duel krajem januara sa 4:1, a četiri pre tog završena su nerešenim rezultatom.

Istovremeno UCR ima posla sa Santosom. Reč je o derbiju začelja Klausure. Da nije očajno s obe strane, rekli bismo da neko može da se smatra makar umerenim favoritom. Ipak ne, timovi srljaju iz poraza u poraz, pa je najrealnije razmisliti o potencijalno vrlo efikasnom meču.

Primera radi, na poslednjem meču Santosa postignuto je čak osam golova, dok je porazu UCR sastava kumovalo sedam pogodaka. Inače, poslednji januarski meč para okončan je porazom Santosa od 3:0.



tagovi

Kostarika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara