©Reuters
©Reuters

Dortmund na udaru kritičara posle kiksa u Štutgartu: Ne postaje se tako šampion, Bajern će zato opet biti prvi

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 11:12

Nekadašnji fudbaleri istakli da su u trci za krunu neoprostive greške kakvu su Milioneri napravili juče

Remi Bajerna sa Hofenhajmom (1:1) predstavljao je idealnu priliku za Borusiju Dortmund da u potpunosti nadoknadi bodovni zaostatak u trci sa Bavarcima, međutim dva gola prednosti i igrač više ispostavili su se kao nedovoljni da Milion eri odnesu ceo plen protiv Štutgarta. Uspeo je tim Edina Terzića da primi dva gola u završnici utakmice i ispusti već viđenu pobedu, a košmar ekipe iz Dortmunda upotpunio je rolerkoster u sudijskoj nadoknadi u vidu vodećeg gola Rejne i pogotka Silasa za novo izjednačenje i konačnih 3:3.

Iako je Borusija ostala na samo dva boda zaostatka u odnosu na Bajern, haotično izdanje uz brojne greške i oscilacije, potvrdilo je da Milioneri imaju previše mana da bi svrgli sa trona katuelnog lidera i šampiona što su istakli Lotar Mateus i Ditmar Haman za nemački Skaj.

Izabrane vesti

"Ne možete tako postati šampion, pa će to ponovo biti Bajern", rekao je Mateus i dodao:

"Dortmund ne prihvata stvari koje im se nude i to je neverovatno. Jednostavno moraju da prođu kroz ovakvu utakmicu sa iskustvom".

Isti stav podelio je i Didi Haman koji nije štedeo kritike na račun Milionera.

"Naravno da je ovo bila ogromna prilika za Dortmund. Branio sam Borusiju u poslednjih nekoliko utakmica, ali nemam razumevanja za remi sa Štutgartom. Ako su danas nešto pokazali toje je da zaista imaju problem sa glavom".

Borusija je remijem stigla do sume od 57 bodova, i šest kola pre kraja gleda u leđa Bavarcima koji su na koti 59, a više od minusa iz Hamanove perspektive razlog za brigu u Dortmundu je nestabilnost.

"Za mene imaju previše igrača koji jednostavno ne razmišljaju šta da rade u datoj situaciji. Utakmica protiv Štutgatra je nešto neoprostivo. Zaista me je ostavila bez reči. Nisam na poluvremenu mogao da ni da pomislim da je moguć takav scenario. Propustili su veliku priliku", kazao je bivši fudbaler Bajerna i Liverpula.


tagovi

Lotar MateusDitmar HamanBorusija DortmundBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara