undefined
undefined

Dortmund preživeo u Kući starog šumara, Lajpcig se odmorio i raspucao za Real (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.24. | 17:31

Komičan autogol u Hajdenhajmu...

Bilo je vruće, bilo je nezgodno, ali Borusija je nekako pregrmela gostovanje u Berlinu - 2:0. Tri boda koja znače ostanak na četvrtom mestu. RB Lajpcig i dalje diše zavrat Milionerima. I Saksonci su slavili na strani, mada je njima bilo dosta lakše u Bohumu - 4:1. Ajntraht je nakon serije od četiri utakmice bez pobede podosta zaostao u trci za Ligu šampiona, da bi se današnjim slavljem u Hajdenhajmu malo stabilizovao i ima pravo da se nada. U krajnjem slučaju, nije isključeno da Nemci dobiju peto mesto u eliti, tako da je važno biti odmah iza vodeće četvorke i čekati rasplet u evrokupovima.

Nakon što je podbacila na poslednja dva gostovanja (dva remija) Borusija je danas uspela ne samo da pobedi, nego i da sačuva mrežu. Karim Adejemi našao se u startnoj postavi posle duže vremena i 'zahvalio' Edinu Terziću prelepim pogotkom u finišu prvog poluvremena za 0:1.

Izabrane vesti

Nije Union bio bez šansi, ozbiljno je pretio, golman gostiju Aleksander Majer čak šest puta je morao da interveniše, da bi u finišu, kada su domaćini krenuli na sve ili ništa, mladi Čelsijev bek Jan Matsen oduzeo loptu na sredini terena, stuštio se ka golu i sve rešio sam - 0:2.

Posle dve asistencije, ovo je njegov debitantski pogodak za Milionere...

Lajpcig za tri dana ide u Madrid na revanš Lige šampiona protiv Real Madrida, Marko Roze očito veruje da može da ugrozi Kraljeviće i pored poraza u prvom meču (0:1), zbog čega je u Bohumu promešao karte. Na klupi ostavio prvog strelca Loisa Opendu i još neke važne igrače, pa je bilo problema više od sat vremena za goste. A onda u razmaku od četiri minuta tri gola Bikova i lagana 'trojka' koja ostavlja ovaj tim na minus jedan u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund.

Openda je u 65. ušao, a u 68. pododio za preokret. Onda Ćavi Simons (ili autogol Ordetsa), pa Jusuf Poulsen ka čekićem za konačnih 1:4.

U Hajdenhajmu, inače pouzdani i iskusni golman Kevin Miler, pružio je najslabiju partiju ove sezone. Prvo je promašio loptu nakon što mu je Gimber odigrao povratnu - mada tu ima i do lošeg terena - da bi u 49. minutu Nils Enkunku gađao u njegov ugao i prevario ga.

U Darmštatu bruka domaćina. Kad vam Bajern da osam preko toga nekako i može da se pređe, ali kada primite šest od Augzburga - to je ipak ponižavajuće i pokazuje da vam nije mesto u Bundesligi. Otuda će Ljiljani vrlo brzo i zvanični nazad u Cvajtu. Blistao je dvostruki strelac Ermedin Demirović, koji je pride uspisao i asistenciju. Odličan je bio i Rubem Vargas - gol i asistencija.

BUNDESLIGA – 24. KOLO

Petak

Frajburg - Bajern 2:2 (1:1)

/Ginter 12, Heler 87 - Tel 35, Musijala 75/

Subota

Bohum - RB Lajpcig 1:4 (1:1)

/Vitek 7 - Olmo 30, Openda 68, Simons 71, Poulsen 72/

Darmštat - Augzburg 0:6 (0:5)

/Tic 2, 84, Jensen 12, Demirović 20, 29, Vargas 25/

Hajdenhajm - Ajntraht Frankfurt 1:2 (0:1)

/Piringer 59 - Gimber 39ag, Enkunku 49/

Majnc - Menhengladbah 1:1 (1:0)

/Burkart 12 - Engumu 55/

Union Berlin - Dortmund 0:2 (0:1)

/Adejemi 41, Matsen 90/

18.30: (3,25) Volfzburg (3,45) Štutgart (2,20)

Nedelja

15.30: (8,50) Keln (4,90) Borusija Leverkuzen (1,37)

17.30: (1,95) Hofenhajm (3,70) Verder (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara