Došao kao gospodin, odlazi kao gospodin: Hoselu ne želi da ostane u Real Madridu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 14:02

Iskusni napadač svestan da bi mu uloga nakon dolaska Embapea i Endrika bila daleko skromnija nego prošle sezone, pa je odlučio da napusti Kraljevski klub

Nije vrhunski fudbaler, niti majstor, ali je veliki gospodin. Real Madrid je želeo da otkupi Hoselua od Espanjola za 1.500.000 evra i na neki način ga nagradi za sve ono što je pružio u prošloj sezoni, ali je iskusni napadač to odbio, jer je svestan da će se njegova uloga promeniti dolaskom Kilijana Embapea i Endrika.

Hoselu (34) je prošle sezone bio alternativa u samom špicu napada, što mu je izuzetno odgovaralo. Sakupio je 49 nastupa u svim takmičenjima i postigao 18 golova, a posebno upamćeni biće golovi protiv Bajern Minhena u revanš meču polufinala Lige šampiona. Fabricio Romano otkriva da je igrač pstigao dogovor sa Al Garafom iz Katara.

Izabrane vesti

Iskusni napadač se ispostavio sjajan posao Kraljevskog kluba. Stigao je na pozajmicu tešku 500.000 evra, što je višestruko isplatio. Mogao je sebi da obezbedi spokojnih godinu dana u Madridu, gde bi sigurno imao drastično manju minutažu, ali to nije želeo. Doduše, u Kataru će izvesno dobiti finansijski unosniju ponudu, ali i igrati mnogo važniju ulogu.

Hoselu je rođen u Štutgartu, ali je fudbalski stasao u Selti, gde je postao i prvotimac 2008. godine. Real Madrid ga je prvi put angažovao 2009. godine, ali nije dobio pravu šansu za dokazivanje. Put do povratka na Santijago Bernabeu tražio je preko Hofenhajma, Ajntrahta, Hanovera, Stouka, Deportiva, Njukasla, Alavesa i konačno - Espanjola. Nakon četiri vezane godine u kojima je imao dvocifren broj golova u Primeri došao je u Madrid i tamo, uprkos sporednoj ulozi, bio prilično efikasan. Posebno produktivan bio je u Ligi šampiona, gde je na 11 utakmica postigao pet golova.


tagovi

Hoselu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara