Došao u Notingem, obišao, video, saslušao i potpisao za Fulam

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 23:32

Vilijan ostaje na Krejven Kotidžu

Zaigraće iskusni Brazilac Vilijan i desetu sezonu u engleskoj Premijer ligi. Bilo je samo pitanje u dresu kojeg kluba. Večeras smo i na to dobili odgovor.

Vilijan je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Fulamom u kojem je minule sezone podsetio na dane stare slave.

Izabrane vesti

Nedeljama unazad se vodila bitka Fulama i Notingem Foresta za potpis bivšeg brazilskog reprezentativca, uključili su se i bogati Saudijci ali je Vilijan na kraju rešio da ne menja ono što funkcioniše.

Brazilac je prošlog leta stigao u Fulam posle neslavne epizode u Brazil. Kada se iz Arsenala vratio u Korintijans bio je to jedan od najvećih povrataka u brazilski fudbal ali godinu dana kasnije se završio pretnjama smrću besnih navijača koji su bili ljuti na sve i svakog a ponajviše na najplaćeniju zvezdu. Vilijanu je letos šansu da opet živi i radi u Londonu dao Fulam i bio je to pogodak za obe strane. S obzirom na slabih godinu dana u Brazilu, malo se očekivalo od brazilskog veterana a klub i igrač su dobili mnogo.

Zaigrao je odlično, bio jedan od protagonista uspešne sezone i opet sebi digao cenu. Iako će uskoro napuniti 35 godina, Fulam je zažalio što ga letos nije potpisao na duže. I odmah mu ponudio novi ugovor ali je Vilijan bio nezadovoljan finansijskim uslovima i odbio je.

Tada se u priču uključio Notingem Forest. Šumari su bili toliko konkretni da je Brazilac došao na njihov stadion, razgovarao o primamljivoj ponudi, razgledao uslove i delovalo je da ga samo lekarski pregledi dele od potpisa na dvogodišnji ugovor.

Fulam je reagovao, dao mu bolju ponudu, nedeljnu platu od 100.000 funti i Vilijan se ipak na kraju odlučio za novu jednogodišnju saradnju sa londonskim belo-crnima. A imaće Fulam opciju i da se saradnja produži za još jednu sezonu.

U međuvremenu je odbio i finansijski mnogo unosnije ponude nekolicine saudijskih klubova. Navikao se na život i fudbal u Londonu. Sedam godina u Čelsiju, jedna u Arsenalu i dve zagarantovane u Fulamu...


tagovi

VilijanLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara