Manuel Pelegrini (©Reuters)
Manuel Pelegrini (©Reuters)

Došao, video, odlazi: Pelegrini napušta Betis, stigao džak para iz Kine

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 09:12

Bez meča na klupi, bez dana odrađenog posla...

Pregrmeo je Betis nekako još jednu turbulentnu sezonu i uspeo da se spasi šokantnog ispadanja u Segundu posle velikih ulaganja proletos, zbog čega je klupska uprava bila rešena da više ne eksperimentiše, već dovede čoveka od iskustva i poverenja kome bi cilj bio da vrati klubu iz Sevilje ugled kakav je imao u Španiji svih ovih godina... Činilo se da je Manuel Pelegrini pravi čovek za takav posao i veliki su se planovi kovali na stadionu Benito Viljamarin. Sada bi sve to moglo da padne u vodu...

Naime, španski radio Nasional tvrdi da je Pelegrini dobio prebogatu ponudu iz Kine kakvu jednostavno ne može da odbije i da je zbog toga spreman na raskid ugovora sa Betisom na ličnu štetu, samo kako bi se dokopao kineskih miliona... Mada ni iznos ugovora, ni ime kluba nisu objavljeni, u Španiji se spekuliše da je u pitanju Guangdžou R&F, koji je sezonu počeo katastrofalno - uz dva poraza, gol-razliku 0:8 i ubedljiv poraz od gradskog rivala Evergrandea (0:5). Navodno, Đovaniju van Bronkhorstu se ozbiljno drma klupa i Pelegrini je ponovo viđen kao čovek koji treba da ugasi požar i donese stabilnost...

Izabrane vesti

Pelegrinijev odlazak predstavljao bi ogroman udarac za Betisove ambicije, jer je klub planirao da ceo projekat u budućnosti gradi po viziji popularnog Inženjera. Čileanac je u Betis stigao na insistiranje novog sportskog direktora Antonija Kordona, koji je sa njim imao uspešnu saradnju u Viljarealu.

Ako Pelegrini zaista ode, Kordon bi mandat poverio Đordiju Krojfu. Sin legendarnog fudbalskog asa Johana donedavno je bio selektor Ekvadora u prilično kratkoj epizodi koja se završila pre samo nekoliko dana i spreman je da preuzme Betis, s tim da i dalje sve zavisi od Pelegrinija.

Čilenac iza sebe već ima iskustvo u Kini, pošto je dve godine vodio Hebej. Podsetimo, Pelegrini je na stadionu Benito Viljamarin već imao spremnu podužu listu igrača za odstrel, a kao potencijalna pojačanja pominjali su se Nikolas Otamendi, Mauricio Isla i Lukas Bilja, između ostalih... A za pomoćnika trebalo je da dođe Martin Demikelis.



tagovi

Manuel PelegriniLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara