Gigić i Marković (© MN Press)
Gigić i Marković (© MN Press)

Došlo je vreme da Partizan zazire od Petra Gigića... I to s razlogom

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.08.23. | 11:17

Po crno-bele u prethodnom i na početku ovog prvenstva često bili kobni njihovi bivši članovi

Večiti optimisti su koliko u subotu veče počeli da prave kalkulacije kako bi Partizan dvema pobedama (nad Javorom i u odloženom susretu sa kragujevačkim Radničkim) pretekao Crvenu zvezdu; pesimisti i dalje ne mogu da se načude odsustvu bilo čega fudbalskog u predgrađu Kopenhagena zbog čega će ekipa biti eliminisana iz Evrope. Realisti, među koje po svoj prilici, spada i Igor Duljaj, brinu kako će tim izgledati u poslednjem meču nedeljnog programa petom kola Mozzart Bet Superlige.

I zazire od – Petra Gigića! Svaka čast momku, njegovom uticaju na igre i rezultate Ivanjičana, ali kad je klub iz Humske srozan na taj nivo da maltene drhti pred bivšim članom Mačve, jer u neka druga vremena bi računao koliko će golova dati, onda je to pokazatelj dokle su ga doveli Milorad Vučelić i Miloš Vazura.

Izabrane vesti

Razlog što je Duljaj otvorio četvore oči leži u činjenici da se Gigić dopisao na listu fudbalera koji obavezno po odlasku iz Humske budu fatalni po crno-bele. Kao što je, prilikom prethodne posete sa Javorom, u jesen prošle godine, poveo sadašnji tim ka iznenađujućih 3:3.

Gigić nam je u prethodnoj utakmici na našem stadionu zadao dosta prpoblem. Simptomatično je da kad igrači odu iz Partizana uglavnom stvaraju probleme“, podsetio je šef stručnog štaba Parnog valjka na remi na stadionu poviše Autokomande kad je na istom mestu poentirao i Lazar Nikolić, bivši omladinac crno-belih.

Mateus Saldanja postiže gol protiv Javora - kvota 3,00

Po dva osnova Igor Duljaj je apostrofirao ulogu momka koji je skupio samo 92 minuta rascepkana na tri utakmice u vreme trenerskog mandata Sava Miloševića. Prvi je u saznanju da je ove sezone bio presudan fator na utakmici sa Novim Pazarom, kad je dva gola namestio i jedan dao, a drugi da se je jedan od onih momaka koji su bili na Topčiderskom brdu, a protiv Partizana se pretvore u amajliju sadašnjeg tima.

Publika je u to mogla da se uveri u jedinom dosadašnjem prvenstvenom susretu na domaćem terenu ove sezone kad je pogodio Sava Petrov za vođstvo niškog Radničkog. Proletos su Filip Malbašić i Nemanja Nikolić u Novom Sadu potpisali poraz Partizana (1:2), Đorđe Ivanović presudio na Banovom brdu (0:1) čime je značajno smanjio šanse crno-belih da mogu do kvalifikacija za Ligu Evrope. Prethodno, dok je na klupi sedeo Gordan Petrić iz slobodnog udarca je pogodio Uroš Nikolić (nekada polaznik Partizanove škole) u porazu od Vojvodine. To su sve momci kobni po tim iz Humske prošle sezone. Otuda doza nemira, kombinovana sa sramotom zbog „petarde“ u Danskoj.

Mada, jedan detalj bi trebalo da ohrabri partizanovce. Obično lako razoružava Javor. Nikad u istoriji nije izgubio od Ivanjičana. Kod kuće sa njima ima ulčinak od 13 pobeda i četiri nerešena rezultata, a računajući sve duele 27 slavlja i šest remija. Jedino što bi navijači, makar oni koji dođu, voleli da ne bude stresno kao pre dve sedmice protiv Radničkog, kad je otpor Nišlija slomljen tek u završnici.

„Imaju gosti pravo da se nadaju. Posebno na našem stadionu, nemaju šta da izgube. Očekujem reakciju mog tima, zbog ljudi koji će doći da nas podrže. Ne sumnjam da ćemo uspeti da prevazićemo probleme“, dodao je Duljaj koji će među startere promovisati Kristijana Belića, odsutnog protiv Nordsjelanda zbog isključenja protiv Sabaha.


Najava meča

Partizan
Javor

Početak meča: 2023-08-27 19:35:00
Sudija: Nenad Minaković
Stadion: Humska 1
4-2-3-1
1
Jovanović
5
Antić
6
Marković
3
Ilić
2
Stojković
40
Belić
8
Kanute
9
Menig
9
Natho
7
Severina
11
Saldanja
1
Aleksandar Jovanović
5
Nikola Antić
6
Svetozar Marković
3
Mihajlo Ilić
2
Aranđel Stojković
40
Kristijan Belić
8
Frenk Kanute
9
Kvinsi Menig
9
Bibars Natho
7
Ksander Severina
11
Mateus Saldanja
T
Igor Duljaj

MOZZART BET SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1 (2:0)

/Ilić 14, 49 Petrov 21, Mesarović 90+5 – Vidakov 54/

Subota

TSC – IMT 1:0 (0:0)

/Mirčevski 86/

Voždovac – Crvena zvezda 3:2 (2:0)

/Burmaz 5, Nešković 44, Teodorović 60 - Rodić 74, Kanga 90+1pen/

Mladost Lučani - Vojvodina 2:2 (2:2)

/Silue 7, 42 – Tomić ag 10, Radulović 37 /

Nedelja

17.30: (1,80) Novi Pazar (3,60) Železničar Pančevo (4,60)

19.30: (1,50) Čukarički (4,20) Radnik (6,75)

19.30: (1,90) Spartak (3,40) Napredak (4,30)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Javor (11,0)



tagovi

Igor DuljajFK PartizanJavorPetar Gigić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara