Miroslav Klose (©Reuters)
Miroslav Klose (©Reuters)

Doveli Klosea, "pao" im sajt

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 18:42

Nemac spreman za prvi veliki izazov u trenerskoj karijeri

Posle asistiranja Joakimu Levu u nemačkoj reprezentaciji, vođenja Bajernovih kadeta, a onda i pomaganja Hansiju Fliku u prvom timu Bavaraca, Miroslav Klose spreman je za prvi veliki samostalni izazov u trenerskoj karijeri.

Bivši golgeter preuzeo je Rajndorf Altah, koji je prošle sezone za jedan bod izbegao ispadanje iz austrijske Bundeslige.

Izabrane vesti

Ekipa sa Šnabelholc stadiona dugo je bila poslednjeplasirana na tabeli, ali je u plej-autu uspela da se spasi selidbe u niži rang. Veliki posao odradio je Švajcarac Ludovik Manjen, koji je po završetku sezone uprkos ugovoru na još dve godine rešio da se vrati u domovinu i preuzme Lozanu. Umesto njega, pozvan je Klose.

Nemac je pre godinu dana otkrio da ima trombozu, zbog čega je morao da menja planove.

"Ovo je okrutno. Mogu samo da stojim u ćošku terena. A, tako ne želim, niti mogu da radim kao trener. Posle nekoliko dana sam shvatio da u takvom stanju ne želim da počnem karijeru. Sad prvo moram da rešim ovaj problem, to je prioritet", pričao je Klose prošlog maja za Kiker.

Krv je u međuvremenu ponovo proključala u telu golgetera, izlečio se i sada nastavlja gde je stao. Izazov neće biti lak, za razliku od nekih svojih kolega koji su takođe bili zvezde svetskog fudbala, nije izabrao da krene od nekog kluba zvučnog imena, već od ekipe koja je jedva izborila opstanak u Bundesligi Austrije. Kako je ta vest objavljena na Tviter profilu Rajndorf Altaha, klupsi sajt je "pao" zbog preopterećenja servera.



tagovi

Miroslav KloseAltah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara