Stadion Valensijana (©AFP)
Stadion Valensijana (©AFP)

Dragan Šolak ima i treći klub, sada u Francuskoj

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.07.23. | 14:27

Posle Sautemptona i Goztepea...

U Srbiji poznat po medijskoj, u Evropi po fudbalskoj imperiji. Dragan Šolak je danas preuzeo i treći klub, pošto je i zvanično postao vlasnik francuskog drugoligaša Valensijana.

Podsetimo, srpski biznimen prethodno je u Engleskoj kupio 80 odsto akcija Sautemptona, tada premijerligaša, koji je prošle sezone ispao u Čempionšip. Potom je preuzeo i 70 odsto turskog Geztepea.

Izabrane vesti

Sada je na red i došao i Valensijan, tradicionalni „jo-jo“ klub u Francuskoj, koji se kroz svojih 110 godina postojanja najčešće šetao između Lige 1 i Lige 2. Prošle je sezone doduše koračao na ivici ambisa, odnosno ispadanja u treću ligu. Bio je prvi iznad crte, bodovno poravnat sa Anesijem, koji sada je sada trećeligaš.

Finansijski detalji posla nisu poznati, ali posle tako loše prošle sezone navijači nemaju ništa protiv promene vlasnika.

Što se tiče samog Šolaka, nije tajna da on želi da napravi imperiju po uzoru na Siti grupu, koja je između ostalog vlasnik Mančester Sitija, ali i klubova Italiji, Belgiji, Francuskoj, Španiji, SAD, Australiji, Urugvaju, Japanu, Brazilu i Kini.

U poređenju sa tim ova Šolakov sistem je tek na početku, ali kako je Šolakov investicioni fond Sport Republik u Sautempton ušao tek januara 2022. godine možemo da kažemo da se prilično brzo razvija. Spekulisalo se već da je bio voljan da uloži i u sofijski Levski, ali se to još nije desilo.


tagovi

Dragan ŠolakValensijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara