©MN press
©MN press

Dragović već "lansirao" Erakovića, sada je red na Stefana Lekovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 18:37

Mladi defanzivac na trenizima seniorskog tima, uz mentorsku ulogu iskusnog reprezentativca Austrije

Tokom aktuelne takmičarske godine Strahinja Eraković je u potpunosti sazreo i postao neizostavni deo crveno-belih. Štoper rođen 2001. godine već je privukao pažnju evropskih klubova te će već na predstojećoj letnjoj pijaci biti najtraženiji član tima iz Ljutice Bogdana. Klub je po modelu sadašnjeg najbližeg partnera Aleksandra Dragovića već počeo da priprema sledbenika golobradog centralnog defanzivca. Treninzima Crvene zvezde u završnici sezone priključen je Stefan Leković, talentovani štoper koji je u aktuelnoj takmičarskoj godini skrenuo pažnju u dresu Grafičara. Lider Zvezdine klase 2004. igrama u omladinskom timu zimus zaslužio je poziv na pripreme prvog tima Grafičara u kojem je tokom proleća iskoristio ukazanu šansu, pa je nedavno započeo završni proces njegove adaptacije na seniorski fudbal.

Lekovićev vanserijski potencijal potvrdila su ozbiljna interesovanja brojnih evropskih klubova, na čelu sa gigantom Real Madridom. Sa druge strane, Crvena zvezda je svima odmah stavila do znanja da ozbiljno računa na svog bisera. To je na delu pokazano prekomandom u seniorski tim. Mladi štoper tako je stekao privilegiju da fudbalski razvoj nastavi uz Aleksandra Dragovića, ali i Radovana Pankova i Strahinju Erakovića. Identičan iskorak prošle zime napravio je i Andrej Đurić.

Izabrane vesti

Ipak, kao registrovani igrač Zvezdine filijale kojoj je pozajmljen, Leković do kraja sezone neće imati pravo da upiše zvanične minute za crveno-bele, te će i u poslednja dva kola Prve lige Srbije biti u konkurenciji za izazove koji predstoje Grafičaru. Ipak, sami treninzi sa kolegama iz seniorskog tima će mu sigurno predstavljati poseban podstrek za narednu sezonu.

Leković će se gotovo izvesno naći i među putnicima na letnje pripreme lidera Superlige, a potez rukovodstva kluba iz Ljutice Bogdana logičan je korak s obzirom na to da je Eraković sjajnim igrama privukao veliko interesovanje, te da ne bi bilo iznenađenje da već u narednim mesecima ostvari inostrani transfer i tako ostavi upražnjeno mesto za koje bi konkurisali upravo Andrej Đurić i Stefan Leković. Mladi štoperi od kojih se očekuje da prođu put svog prethodnika, da iskoriste iskustvo Aleksandra Dragovića i mentorsku ulogu koja mu očigledno izuzetno leži.


tagovi

Stefan LekovićStrahinja ErakovićAndrej Đurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara