Havijer Paraguez (©Reuters)
Havijer Paraguez (©Reuters)

Drama na vrhuncu: Kolo Kolo propustio priliku za opstanak, odluka u poslednjem kolu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 00:57

Ekipa sa Monumentala nije uspela da slavi u 33. kolu čileanske Primere

Fudbaleri Kolo Koloa su u pretposlednjem kolu čileanske Primere ugostili Kobresal. Imali su priliku da pobedom obezbede opstanak, pa bi remi mogao skupo da ih košta (0:0). U poslednjim trenucima utakmice je malo nedostajalo da sastav iz Santijaga dobije penal, ali je uz pomoć VAR tehnologije doneta odluka da se najstroža kazna ne dosudi. Kolo pre kraja najuspešniji klub u istoriji Čilea sedi tik iznad opasne zone, sigurno je samo da neće direktno u niži rang, ali mu preti baraž za opstanak u eliti.

Nervozno prvo poluvreme za fudbalera Kolo Koloa. Bivši fudbaler Crvene zvezde Pablo Muče je bio jedan od boljih u domaćoj ekipi, pretio je gostima i njegov imenjak Solari, ali promene rezultata nije bilo. Upravo je 19-godišnji Solari propustio najbolju priliku u 41. minutu, ali je tukao pravo u golmana Leandra Rekenu. Slavni klub je akcije uglavnom gradio iz poslednje linije, Kobresal je sprečavao vezne igrače domaćeg sastava da kreiraju, pa nije bilo tečnosti u igri Kinterosove ekipe.

Izabrane vesti

Od starta nastavka Kolo Kolo je zaigrao bolje. Rezervista Havijer Paraguez je posle dobrog pasa Solarija imao dobru priliku, ali je Rekena ponovo odlično interevenisao. Usledio je period igre u kojem su se za dešavanja na terenu pitali gosti. Tek u finišu dve dobre prilike za domaćina, Rekena je zaustavio pokušaj Paragueza iz drugog pokušaja, u 81. minutu šansa i za Mučea, ali je iskusni krilni fudbaler bio neprecizan.

Duboko u sudijskoj nadoknadi rodila se nada. Štoper Falkon je pao posle zakasnelog starta Kardeansa, VAR je stupio na scenu. Posle par minuta doneta je odluka - nema penala. Utisak je da je bilo kontakta, pa sudija Hilabert bolje da se pazi, ako Poglavice ne izbore opstanak u finalnoj rundi.


Polufinalista Kopa Sudamerikane, Kokimbo, uspeo je pobedom da zadrži nade za opstanak u Primeri. Slavili su Pirati protiv Evertona na svom stadionu (3:0) i tako sa bodom manje od Deportes Ikikea čekaju poslednje kolo.

ČILE - 33. KOLO

Sreda

Antofagasta - O'Higins 1:0 (0:0)

Union Espanjola - La Serena 1:1 (0:0)

Kuriko Unido - Union De Čile 0:0

Četvrtak

Universidad Katolika - Union Le Kalera 0:0

Santijago Vonderers - Universidad De Konsepsion 1:1 (1:0)

Kolo Kolo - Kobresal 0:0

Audaks Italijano - Deportes Ikike 1:1 (0:0)

Kokimbo - Everton 3:0 (2:0)

Petak

Huačipato - Palestino (u toku)



tagovi

Pablo MučeKobresalKolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara