Mirić (©Starsport)
Mirić (©Starsport)

Druga mladost Marka Mirića: Gol broj šest za 14. bod Radničkog

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 17:29

Kragujevčani preokretom do pobede nad Pazarom – 2:1

U nogama 34 leta, a na listi strelaca – šesti gol. Drugu mladost proživljava Marko Mirić otkako je s Radničkom ušetao ovog leta u Superligi Srbije.

Nekadašnji reprezentativac Srbije u mandatu Vladimira Petrovića Pižona igra kao u najboljim danima. Možda i zrelije, racionalnije, a za protivničke golmane i opasnije nego pre. Bio je Mirić odličan i protiv Partizana, da pokaže da može da zapreti i najjačima, pa je pogodio posle toga mrežu u pobedi na Voždovcu, a danas je Radničkom trasirao put ka trijumfu na Čika Dači protiv Novog Pazara – 2:1.

Izabrane vesti

Dobar meč viđene je u Kragujevcu, otvoren sa obe strane, a ni tri gola nisu baš svakodnevica na terenima Superlige. Crveni đavoli posebno mogu da budu ponosni što su do četvrte pobede u sezoni došli preokretom.

Već do 25. minuta, kako ispada, sve je bilo gotovo. Pazarci su sjajno otvorili meč, golom Aganspahića su poveli u 8. minutu, ali nije im ta prednost potrajala. Samo pet minuta kasnije se Filipović našao na pola mesta od gola, uz samu stativu i uspeo je da nađe put da ubaci loptu u mrežu.

A, onda je Mirić stupio na scenu. Manirom starih engleskih golgetera je matirao goste. Na centaršut s boka je skočio skoro na penalu i glavom poslao loptu u mrežu za 2:1.

Ozbiljan pritisak je napravio Novi Pazar u drugom poluvremenu, gotovo da se igralo samo na polovini Kragujevčana u završnih pola sata, ali jednu veliku šansu napravili su gosti, dva minuta pre kraja, kada Aganspahić na dva metra od gola nije uspeo da preusmeri loptu u mrežu.

Druga pobeda zaredom na konto Radničkog i plasman u gornji deo tabele. Više nego što su Kragujevčani očekivali na startu sezone.

SUPERLIGA - 10. KOLO

Utorak

Vojvodina - Kolubara 2:1 (1:0)

/Đuranović 14, Simić 52 - Andrić 90+1/

Sreda

Radnički Kragujevac – Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Filipović 13, Mirić 23 – Aganspahić 8/

17.30: (2,70) Napredak (3,30) Čukarički (2,60)

17.30: (2,45) Spartak (3,20) Proleter NS (3,00)

Četvrtak

17.55: (10,0) Mladost (6,50) Partizan (1,25)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Voždovac (19,0)

Odloženo

Radnik - TSC

Radnički Niš - Metalac

*** kvote su podložne promenama


 


tagovi

Radnički KragujevacFK Novi PazarSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara