Tikinjo Soares (©Reuters)
Tikinjo Soares (©Reuters)

Druga mladost Tikinja Soaresa, šampion na kolenima, roviti Suarez i dalje gol-mašina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.06.23. | 00:03

Brazil 1: Botafogo pobedio u Sao Paulu Palmeiras sa 1:0 i pobegao najbližem pratiocu Gremiju sedam bodova. Urugvajac novim golom i asistencijom trasirao put timu iz Porto Alegrea do pobede protiv Koritibe - 5:1

Očekivala se borba Palmeirasa i Flamenga za titulu u Brazilu, ali posle 12 kola, što je skoro trećina šampionata, iznenađujući lider je Botafogo. Ne samo da je tim iz Rija prvi u Brazileirau nego je pobegao čak sedam bodova najbližem pratiocu, Gremiju. U derbiju kola Serije A, Botafogo je srušio branioca krune Palmeiras u Sao Paulu sa 1:0.

Jedini gol na meču delo je iskusnog napadač Tikinja Soaresa. Brazilac je najbolje partije karijere pružao u Portu. Pre tri godine je otišao u Kini, malo se “izgubio” u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu u dresu Tjenđin Tede, vratio se u Olimpijakos, bio solidan u Pireju, ali se krajem prose godine vratio u otadžbinu. Ove sezone blista u elitnoj ligi u zemlji fudbala. Iskusni napadač (32) je najzaslužniji za prvo mesto kluba koji je poslednjih godina uvek bio na klackalici između prve i druge lige.

Izabrane vesti

Botafogo je od prvog kola zaseo na čelo tabele, a da se tim iz Rio de Žaneira, koji ima neuporedivo manje navijača od tri vodeća kluba u velegradu, Flamenga, Fluminensea i Vaska da Gama, ne šali, pokazala je pobeda u Sao Paulu protiv prvog favorita za krunu.

Utorak, 02.00: (2,15) Vasko da Gama (3,25) Kujaba (3,60)

Tikinjo je na 11 mečeva ove sezone postigao čak 10 golova, još samo šest mu fali da ostvari najbolji golgeterski učinak u karijeri. U sezoni 2018/2019 za Porto je dao 15 pogodaka u Primeri. Majstorski je reagovao Soares u tom odlučujućem 28. minutu. Primio je loptu na ivici šenaesterca, onda napravio lažnjak i levom nogom matirao Vevertona, trećeg golmana reprezentacije Brazila.

Činilo se da će vodeći gol da probudi uspavane zvezde Abela Fereire. Napadao je Palmeiras, ali jalovo tokom većeg dela ameča. Pogodak Gomeza glavom u finišu prvog poluvremena je poništen zbog ofsajda posle VAR intervencije. Tragičar meča je najbolji igrač tima Rafael Veiga koji nije iskoristio jedanaesterac u 81. minutu. Šutirao je snažno levom nogom, ali je promašio čitav gol, pa tri boda odlaze u Rio i nove brige za portugalskog trenera Fereiru, tvorca renesanse tima iz Sao Paula. Verdau je ovo drugi vezani poraz minimalnim rezultatom. Pre četiri dana je pao u Salvadoru protiv Baije.

Gremio se prošle sezone vratio u elitu posle godinu dana u Seriji B. Trikolori su odlični ove sezone. Posle loklanog šampionata Gauša koji su osvojili dobro guraju i u Seriji A. Na Gremio areni u Porto Alegreu razbijena je Koritiba sa 5:1 za drugo mesto na tabeli i najava vraćanje u vrh brazilskog fudbala trostrukog šampiona Južne Amerike.

Protekle nedelje se pričalo da bi Luis Suarez zbog konstatnih bolova u kolenu i primanja injekcije pre svake utakmice mogao da završi karijeru, ali je Urugvajac opet stisnuo zube i upisao se u listu strelaca. Postigao je četvrti gol za domaćina, a to je nekadašnjem asu Ajaksa, Liverpula, Barselone, madridskog Atletika i Nasionala četvrti pogodak u šampionatu Brazila. Osim gola, Suarez je na kao na tacni uposlio Paragvajca Viljasantija za vodeći gol na startu drugog poluvremena (2:1).

BRAZIL 1 – 12. KOLO

Subota

Atletiko Paraniense – Korintijans 1:0 (1:0)

/Roke 36/

Fortaleza – Atletiko Mineiro 2:1 (0:0)

/Poketino 54, Tinga 62 – Alan Kardek 87/

Fluminense – Baija 2:1 (0:1)

/Lele 49, Pirani 51 – Minjoti 28/

Nedelja

Kruzeiro – Sao Paulo 1:0 (1:0)

/Rafinja 4ag/

Palmeiras – Botafogo 0:1 (0:1)

/Tikinjo Soares 28/

Gremio – Koritiba 5:1 (1:1)

/Kristaldo 34, Viljasanti 48, Bitelo 54, Suarez 66, Andre 84 – Manga 41/

Amerika Mineiro - Internasional 1:2 (1:0)

/Žununjo 19 – Ženan Dijas 63, Alemao 85/

Bragantino - Gojas 2:0 (2:0)

/Saša 7, Soriso 45+2/

Santos - Flamengo 2:3 (1:1)

/Mendoza 40, Fernandez 52 – Everton 22, Everton Ribeiro 50, Pulgar 57/

Utorak

02.00: (2,15) Vasko da Gama (3,25) Kujaba (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBrazil 1Južna AmerikaGremioBotafogoPalmeirasLuis SuarezTikinjo Soareš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara