Zoran Rendulić (©Starsport)
Zoran Rendulić (©Starsport)

Druga utakmica u karijeri trenera Rendulića i odmah pehar: Ideja je 3-5-2

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.08.20. | 16:01

Poznati štoper sa IMT-om osvojio Kup Beograda

Bio je omiljen saigrač dok je fudbalski hleb još zarađivao u kopačkama, Bio je naravno i vrlo dobar štoper. Zbog svega toga je i dobio šansu u stručnom štabu Aleksandra Veselinovića u Čukaričkom. A odmah potom i priliku da kao šef samostalno vodi IMT u drugoj ligi. Da li će uspeti i kao trener tek ćemo videti, ali početak je obećavajuć: Traktoristi su predvođeni Rendulićem savladali Radnički sa Novog Beograda (2:1 golovima Luke Lukića i Luke Zorića u 86. minutu) i osvojili Kup Beograda, pa će tako nastaviti takmičenje i u Kupu Srbije.

Izabrane vesti

Prva takmičarska utakmica mi je bila polufinale ovog Kupa, druga finale, za prvi posao nije moglo bolje”, smeje Rendulić na početku kratkog razgovora za MOZZART Sport.

Svestan naravno da je ovo tek prvi korak, a da pravi izazovi tek predstoje,

Svaki trening je veliko iskustvo za mene, mora mnogo toga da se nauči, tek sam na početku, sigurno ću mnogo i da grešim. Bitno je da volja ne izostaje. Imao sam tu sreću da sam radio sa dobrim trenerima u karijeri, od svakog je moglo da se nauči. Od Miodraga Božovića pre svega u međuljudskim odnosima, njega redovno zovem za savete. Radio sam i sa Vladanom Milojevićem u Javoru i Čukaričkom, on je skroz drugi tip trenera, u super sam odnosima sa Milovanom Rajevcom, pa Simo Krunić, Aleksandar Veselinović, da ne pričam o inostranstvu. Različiti stilovi, različita komunikacija, naučiš i šta treba i šta se ne sme”.

Teorija je ipak jedno, a praksa nešto sasvim drugo.

Ne ide glatko, jasno je to. Ali imam punu podršku sportskog direktora Radeta Dunjića, fenomenalan odnos sa Čukaričkim koji mi pozajmi svakog igrača koji mi zatreba. Na Brdu svi veruju u mene, a i meni je cilj da se jednog dana, kad za to dođe vreme, tamo vratim kao prvi trener. O tome je još rano razmišljati. Bitno je ipak da imam sve preduslove”.

Ima i ideju kako bi voleo da igra...

U karijeri sam igrao i sa trojicom štopera pozadi, znam da neki misle da je to defanzivna formacija, za mene je superofanzivna. Pokušavam da igram sa dvojicom napadača, da mi se što više igrača pridodaje u završnici, da imam igru iza lopte”.

Ima li igrače sa kojima može da te zamisli sprovede u delo?

Iskreno, iznenađen sam pozitivno s obzirom na uslove koje pruža druga liga. Znam da ljudi misle da je ovo neki amaterizam, ali moja je sreća da sam ovde zatekao ekipu koja je već tri godine zajedno. Igrače koji umeju da igraju fudbal. A moje je da iz njih izvučem maksimum i da im sakrijem mane. Najlakše je nekom naći manu. Bitno je da ekipa ima hijerarhiju, momci su veliki profesionalci, odnos prema treningu nikad ne manjka. Imaju i tu fudbalsku inteligenciju da prepoznaju šta od njih tražim. Realno, više mogu oni meni da pomognu nego ja njima s obzirom da mi je ovo prvi posao”.

Nada se Rendulić samo usputna stanica do Superlige. A da li bi superligaški klubovi mogli da nađu igrača u timu IMT-a?

Barem petoricu ili šestoriicu odmah! Plus imamo šest ili sedam omladinaca koji su pri prvom timu i od kojih mnogo očekujemo. Baš sam pričao sa direktorom, sad imamo desetak igrača spremnih za neki transfer”.

O transferima se ipak ne razmišlja trenutno. Jer ovog vikenda kreće takmičenje u Prvoj ligi Srbije.

Neko rezultatsko opterećenje ne postoji, ali sigurno ne razmišljamo o tome da se vratimo u Srpsku ligu. Ne smem ja nikome da pretim kao početnik, ali moja ambicija je da budemo tu negde u sredini, pa ako se ukaže minimalna šansa da napadnemo vrh probaćemo”, završava Rendulić.

To bi već bila ozbiljna preporuka u CV-u...


tagovi

IMTZoran Rendulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara