Frenk Lampard (©Reuters)
Frenk Lampard (©Reuters)

Drugi otkaz u dve godine: Everton otpustio Frenka Lamparda

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 16:31

Gudison park postao groblje trenera...

Ona godina u Derbiju beše bajna, ali neće Frenk Lampard po mnogo čemu lepom pamtiti uvodnu fazu trenerske karijere, jer u četiri i po sezone koliko se bavi menadžerskim poslom, već drugi put dobija šut kartu, i to u razmaku od dve godine. Posle Čelsija, 44-godišnjem stručnjaku ovog ponedeljka otkaz je uručio i Everton.

Britanski Telegraf je još prethodne nedelje najavio ovakav epilog u slučaju poraza od Vest Hema, a kako je Everton u subotu u istočnom Londonu pretrpeo treći vezani poraz - odnosno osmi u poslednjih devet utakmica - i sebi dodatno zakomplikvao život, drugačiji epilog nije se ni mogao očekivati. Čelni ljudi sastali su se tokom prethodnog dana na Gudisonu kako bi razgovarali o Lampardovoj budućnosti i odlučili da je došlo vreme za rastanak.

Izabrane vesti

Dejli Mejl piše da je Lampard nekoliko dana pre utakmice sazvao sastanak sa igračima i jasno im stavio da su u situacijama u kakvoj se našao Everton “potrebna mu*a“, ali ih očigledno nisu pokazali. Doduše, za opstanak u Premijer ligi potrebno je mnogo više od toga. Pre svega trenerskog znanja, a pitanje je da li ga Lampard ima dovoljno da može da odgovori zahtevima najjače lige na svetu.

Istina, stigao je na Gudison prošle godine u jeku borbe za opstanak i ostavio Everton u eliti, ali suštinski ništa nije promenio, jer ga je zapravo zatekao u boljoj poziciji nego što ga je na kraju sezone ostavio. Ove sezone posle 20 utakmica Everton je pretposlednji sa 15 bodova, dva daleko od bezbedne zone. I stoga sasvim zasluženi otkaz.

Šta je uostalom Lampard mogao da očekuje od avanture u plavom delu Liverpula znajući kako su se u njemu provela neuporedivo veća trenerska imena od njega. Gudison park je od dolaska Farada Moširija u februaru 2016. godine postao groblje trenera. Britansko iranski biznismen ih je u prethodnih sedam godina smenio sedmoricu uključujući i Lamparda. Nijedan od njih nije uspeo da potraje pune dve sezone. Redom su bez posla ostajali Roberto Martinez, Ronald Kuman, Sem Alardajs, Marko Silva, Karlo Ančeloti (sam odlučio da napusti klub) i Rafa Benitez. Lampard bi trebalo da bude samo još jedan u nizu…

A 27. decembra 2020. godine Everton je bio drugi na tabeli. To sada deluje kao davna prošlost...


tagovi

Frenk LampardEverton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara