Predrag Mijatović, ©Reuters
Predrag Mijatović, ©Reuters

Drugi rođendan Peđe Mijatovića: Milijardu i po puta sam rekao – nije bio ofsajd (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.20. | 10:43

"Odigrali smo veoma dobar meč", priseća se Mijatović

Najveći dan u karijeri Predraga Mijatovića. I to se dogodilo na današnji dan. Gol za Real Madridu u finalu Lige šampiona protiv Juventusa – 1:0. Bio je 20. maj 1998. godine.

Crnogorski as postigao je gol kojim je srušio Realovo “prokletstvo”. Sedma titula prvaka se čekala 32 godine. Kada je Peđa skinuo kletvu, Kraljevski klub se još šest puta peo na fudbalski Olimp u narednih 20 godina.

Izabrane vesti

Kada dođe godišnjica, španski mediji obavezno zovu Mijatovića. I uvek ga malo iznerviraju pitanjem: da li je bio ofsajd kod pobedonosnog gola.

Rekao sam milijardu i po puta: Nije bilo ofsajda kod gola u Amsterdamu! Oni koji to govore su samo protivnici Real Madrida”, podvukao je Mijatović.

Nekadašnji jugoslovenski rekorder s ponosom kaže da mu je to veče u Amsterdamu najveće u igračkoj karijeri.

Moj drugi rođendan je 20. maja. U poslednja dva meseca video sam gol mnogo puta, a pogledao sam i snimak utakmice. Odigrali smo veoma dobar meč”.

Ipak, na ovu godišnjicu velikog uspeha, Mijatović oseća rupu u duši.

Ovo je prvi 20. maj tokom kojeg neću moći da pričam sa Lorencom Sansom, da se prisećamo svih tih trenutaka. I to mi jako teško pada”.

Gledajući današnju situaciju u Realu, Peđa je priznao da bi doveo dvojicu mladih igrača, da je i dalje sportski direktor u klubu.

Kamavinga je igrač koji mnogo obećava i voleo bih da ga vidim u Realu. A da sam sportski direktor, učinio bih sve da dovedem Halanda”, priznao je Predrag Mijatović.


tagovi

Predrag MijatovićReal MadridLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara