Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Drvlje i kamenje po Kaisedu; Poketino: Ne zbunjujte naše navijače

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.01.24. | 09:58

Đorđe Petrović među najbolje ocenjenim igračima Čelsija u porazu od Midlsbroa

Sa golom zaostatka fudbaleri Čelsija dočekuju revanš polufinala Liga kupa protiv Midlsbroa na svom stadionu. Ispromašivao se Kol Palmer, ali je ulogu tragičara najbolji igrač londonskih Plavaca ove sezone podelio sa Mojzesom Kaisedom. Čak 116.000.000 evra Brajtonu plaćeni vezista obrukao se kod jedinog pogotka u meču, kada je jednostavno prestao da trči za Hejdenom Henkijem, što je ovaj iskoristio da se upiše u strelac.

U neverici je nekadašnji golgeter Džimi Flojd Haselbajnk komentarisao kretanje Čelsijevog fudbalera iz 37. minuta.

Izabrane vesti

"Ako si odlučan i motivisan, onda ne gubiš igrača u situaciji jedan na jedan. A ova je bila takva. Trebalo je samo da nastavi da trči sa njim i pobrine se da ga ne izgubi. I onda, u odsudnom trenutku, malo ga gurneš, tek toliko da ne može dobro da zahvati loptu. Ali on je stao", komentarisao je nekadašnji napadač, između ostalih, Čelsija i Midlsbroa, kao i holandske reprezentacije.

Haselbajnk je, takođe, pohvalio reakciju 21-godišnjeg Henkija i konstatovao da Đorđe Petrović nije mogao bolje da interveniše u situaciji kada je savladan.

"Završnica je bila fenomenalna, odlično je zahvatio loptu slabijom nogom. Otvorio je telo i onda sproveo loptu tako da golman nije imao nikakve šanse da je zaustavi".

I pored primljenog gola, srpski golman je među najbolje ocenjenim igračima Čelsija. Među retkima je koji su svuda dobili 6/10. Prelaznu ocenu po engleskim izveštačima zaslužili su još Rahim Sterling i Konor Galaher, ponegde i Malo Gusto, dok su Palmer i Kaisedo od pojedinih novinara dobili i mizerne četvorke. Prvi uz konstataciju da ovo nije bilo njegovo veče i da od tri gol-šanse u kojima se našao neki drugi dan bi verovatno realizovao bar dve, dok se za Ekvadorca ističe loša reakcija kod gola i generalno loša forma od dolaska u Čelsi.

Mnogo oštriji bili su navijači Plavaca u komentarima na društvenim mrežama, a jedan je posebno surovo duhovit.

"Koliko je samo dobar Aleksis Makalister kada je naterao ljude da misle da Kaisedo vredi 116.000.000 evra".

Svoje nezadovoljstvo gostujući navijači izrazili su još na tribinama Riversajda, mada Maurisio Poketino tvrdi da je njihova ljutnja nakon utakmice bila usmerena prema domaćim pristalicama, a ne fudbalerima londonskog tima.

Tijago Silva, Armando Broja, Adam Gilhrist i Levi Kolvil retki su koji su otišli pred gostujući sektor, a iskusni Brazilac je i razmenio nekoliko reči sa navijačima Čelsija.

"Nemojte da budete zbunjeni, jer su naši navijači reagovali na ponašanje Midlsbrovih pristalica. Prema nama su bili fantastični. Tijago i još neki fudbaleri su otišli kod njih da bi ih smirili jer mislim da je postojao problem između navijača dva kluba. Vodite računa šta ćete objaviti u medijima, nemojte zbunjivati naše navijače", izjavio je Poketino na konferenciji za medije, uz čestitku Midlsbrou na pobedu i konstataciju da je njegov tim naivno primio gol, a potom bio nedovoljno koncentrisan u završnici da realizuje neke od mnogobrojnih stvorenih šansi.



tagovi

Mojzes KaisedoPremijer ligaMaurisio PoketinoKol PalmerČelsiDžimi Flojd Haselbajnk

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara