Stadion Dubočice (©Starsport)
Stadion Dubočice (©Starsport)

Dubočica još bez prolećne pobede, ne kocka se samo sa promocijom, već i sa plej-ofom

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 10:47

Leskovčani će crnu seriju rezultata probati da prekinu ove subote (17 časova) protiv Mladost GAT-a u 25. kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije

Četiri utakmice u prolećnoj polusezoni Mozzart Bet Prve lige Srbije, a nijedna pobeda. Fudbaleri Dubočice će seriju loših rezultata pokušati da prekinu ove subote od 17 časova, kada će u Leskovcu u okviru 25. kola da ugoste jednu od najslabijih ekipa u tom takmičernju, Mladost GAT.

Odlazak trenera Dejana Čelara po završetku jesenje polusezone ostavio je očigledno trag na crveno-bele. Novi šef stručnog štaba Marjan Živković još uvek nije uspeo da upiše prvu pobedu, Dubočica je remizirala sa Tekstilcem (0:0), Kolubarom (1:1) i Radničkim iz Sremske Mitrovice (0:0), a zatim u prošlom kolu je izgubila od Smedereva (0:3).

Izabrane vesti

Taj jedini pogodak ovog proleća postigao je Miljan Ljubenović. Dubočici nedostaje efikasan centarfor, najbolji strelac ekipe, 38-godišnji Dušan Savić nije uopšte nije bio u protokolu tokom proleća. Od šest golova tokom jeseni, Savić je tri postigao iz penala.

Zbog neefikasnosti uprava je reagovala početkom ove sedmice, angažovala je nekadašnjeg igrača Rome Žuniora Gađija Talja. Tek je nekoliko dana 31-godišnji fudblaer iz Obale Slonovače u Leskovcu, pitanje je baš koliko je spreman za takmičarski fudbal. Mada, u kakvoj je situaciji Dubočica, neće biti potpuno iznenađenje ni ako Taljo „uštine“ koji minut protiv Novosađana.


17.00: (2,75) Dubočica (2,80) Mladost GAT (2,80)


Serija loših rezultata udaljila je Dubočicu od drugog mesta na tabeli, koje donosi direktnu promociju u Mozzart Bet Superligu. Štaviše, klub koji je prošle godine dobio novi stadion može lako da ostane i bez plej-ofa, ako se pod hitno ne trgne. Devetoplasirano Smederevo, prvi tim ispod crte, ima samo tri boda manje (i odigranu utakmicu manje).

Do kraja ligaškog dela Dubočici je ostalo još šest utakmica, gostovaće OFK Vršcu, Slobodi u Užicu i Jedinstvu u Ubu, a kod kuće će posle Mladosti da igra samo još protiv Mačve u 27. kolu i Metalca u 29. kolu. Vršac, Jedinstvo, pa i Mačva su direktni konkurenti u borbi za prvih osam pozicija.

Što se tiče novasdske Mladosti, njoj je cilj za ovu sezonu samo da izbori opstanak. Plej-of je svakako van domašaja (OFK Vršac ima 13 bodova više), a trenutno su Gatovci ispod crte, u zoni ispadanja. Trinaesti su na tabeli, sa tri boda manje od Metalca.

U prvom susretu ove sezone Mladost i Dubočica su početkom oktobra odigrali 1:1.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 25. KOLO

Subota

14.00: (1,95) Grafičar (3,25) Radnički Sremska Mitrovica (3,80)

17.00: (2,75) Dubočica (2,80) Mladost GAT (2,80)

Nedelja

14.00: Jedinstvo Ub – Mačva

14.00: Metalac – Sloboda Užice

14.00: OFK Beograd - Kolubara

14.00: Radnički Novi Beograd – OFK Vršac

14.00: RFK Novi Sad - Smederevo

14.00: Tekstilac – Inđija

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeDubočicaMladost Novi SadŽunior Taljo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara