Dudić: Žao mi je što nije bilo penala, imali smo plan... Neki igrači do juče u drugoj ligi, a danas pred 10.000 ljudi

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.04.24. | 19:57

"Moj fokus je na Radničkom i sve misli su mi usmerene na Kragujevac, da probamo da izađemo u Evropu", odgovorio je šef struke kluba sa Čika Dače na pitanje da prokomentariše kako ga Hajduk iz Splita ima na radaru

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Trener Radničkog iz Kraguejvca koji je nedeljama unazad u fokusu zbog sjajnog posla što obavlja u srcu Šumadije - Feđa Dudić (41), čestitao je Vojvodini na plasmanu u finale Kupa Srbije.

Izabrane vesti

On je otvoreno poručio da su Novosađani po svemu prikazanom bili bolja ekipa, ali svoje momke je nazvao herojima, jer su izdržali sve što su izdržali.

"Meni je žao zbog pehova i nepredviđenih stvari koje su nam se desile. Borili smo se do zadnjeg atoma snage, imali igrača manje poslednjih petanestak minuta jer smo iskoristili tri bloka izmena i nismo mogli da napravimo petu zamenu… Radi te borbe smo možda zaslužili da dođemo do penala, pa da vidimo da li bismo prošli. Ali kad sagledamo ceo meč, Vojvodina je potpuno zasluženo prošla dalje".

Dudić veruje da navijači nisu razočatani napustili Čika Daču...

"Meni su moji igrači heroji, s obzirom šta pružaju i kako igraju. Uprkos svim problemima do 90. minuta bili smo u igri. Vojvodina jeste bila bliža pobedi, ali definitivno smo dali sve od sebe i nismo razočarali navijače. Žao mi je samo što nije došlo do tiih penala... Šta je tu je, moramo što pre da se dignemo i da se okrenemo prvenstvu".

Povrede su rak-rana Kragujevčana...

"Ima nas sve manje. Problem sustiže problem, nemamo širok igrački kadar. Veliki broj naših igrača je po prvi put u karijerama u ovom rtimu, da igra utakmice na svaka tri, četiri dana. Pogtovo u intenzitetu koji mi želimo da igramo. Danas su se videle posledice utakmice sa Čaukričkim u kojoj smo morali u drugom poluvremenu da jurimo i preokrećemo. Neki igrači koji u normalnim okolnostima ne bi igrali, danas su morali. Rizikovali smo, moralo je tako, jer smo znali važnost utakmice za klub i grad. Takođe, neki od mojih igrača do juče su igrali u drugim ligama, a danas pred 10.000 ljudi ovako važnu utakmicu protiv sjajnog protivnika. Kada se te male kockice slože, desilo se da danas nismo bili pravi. Presudio njihov visok kvalitet i širi roster".

O atmosferi samo rečio hvale...

"Prelepo je bilo biti akter utakmice na punom stadionu, za koju je živeo ceo grad. Osetila se ta atmosfera i prethodnih dana. Nadamo se će nas navijači podržati i protiv Lučana i Vojvodine u prvenstvu. Naravno, ne očekujem u ovolikom broju, ali da nam daju podršku koju momci zaslužuju. Pa da probamo da izguramo izlazak u Evropu. Sad treba biti jak, da se ponovo dignemo".

Dudić je prokomentarisao i situaciju kod gola Vojvodine

"Da je Ortiz bio zdrav, njihov štoper ne bi krenuo u napad. Video je da Ortiz ne može da se kreće i otišao je gore pred naš gol. Hrabar potez i dobar izbor Koraća da krene napred i postigne gol".

Oporavak neće biti lagan.

“Izvukli smo maksimum svih maksimuma iz igrača. Biće teško da oporavimo neke igrače za sledeću utakmicu".

Dudić ne krije da je želeo penale, da je Radnički išao na penale, ali ne od starta.

“Tek u poslednjih 15-20 minuta počeo sam o tome da razmišljam. Moj plan je bio da uvedem golmana Mladenovića za penale, jer smo ih nekoliko puta vežbali. I pred Novi Pazar i sada. Da mi Dadić nije tražio izmenu, verovatno bih uspeo da izmenim Ortiza i golmana. To je bio plan. Razmišljali smo o tom planu. Kad sam video da je tri minuta produžetka, mislio sam da je to to, ali negde je bilo zapisano da bude ovako…”

Nije mali problem predstavljala ni povredana Milutina Vidosavljevića. Morao je napolje posle samo pola sata.

“Osetio je bol u loži. Od utakmice sa Voždovcem na veštačkoj travi počele su da nas načinju povrede. Igrali smo šest utakmica u 19 dana. Od Voždovca do Čukaričkog prošlo je pet dana. Bez obzira što smo danas hteli, nekad ne možeš preko nekih stavri”.

Na medijske spekulacije kako je na meti splitskog Hajduka, Feđa Dudić je kazao:

“Ma me razmišljam uopšte... Moj fokus je na Radničkom i sve misli su mi usmerene na Kragujevac, da probamo da izađemo u Evropu. To bi bila kruna za grad, klub, igrače i mene. Mislim da smo to zaslužili. Zaista sam se danas oduševio kada sam čuo Zapad i sve ostale tribine da nam daju podršku posle poslednjeg sudijskog zvižduka”.


tagovi

Feđa DudićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara