Guti u dresu Osijeka (©YouTube)
Guti u dresu Osijeka (©YouTube)

Duel novajlija u Izraelu: Guti, Frejter i Marinović dočekuju Hapoel na afrički pogon

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 13:40

Poslednji meč 1. kola šampionata Izraela igra se u ponedeljak od 19 časova, kada će Hapoel Nof Hagalil da dočeka imenjaka iz Jerusalima

Ove sezone je šampionat Izraela bogatiji za još dva Hapoela, iz Nof Hagalila i Jerusalima. Upravo će ta dva tima da se sastanu u ponedeljak od 19 časova, kada je na programu poslednji meč 1. kola.

Do sada su dva Hapoela pobedila, Ber Ševa i Tel Aviv. Dva nisu, Haifa i Hadera su remizirali u svojim mečevima, a nijedan Hapoel još nije izgubio. Sada je red na doskorašnje drugoligaše.

Izabrane vesti

19.00: (2,80) Hapoel Nof Hagalil (2,95) Hapoel Jerusalim (2,60)

Minule sezone je Nof Hagalila bila bolja za jedan poen. Imala ih je 72, Hapoel Jerusalim 71, a najbliži pratilac Nes Ciona zaostajala je 12 bodova za njima.

Zanimljivo, tim iz Jerusalima nije izgubio nijednom od svog rivala. Kod kuće je trijumfovao sa 2:1, u Nof Hagalilu su remizirali 1:1. Sada su ipak oba tima poprilično promenjena, tokom leta je stigao veliki broj igrača u obe ekipe.

Gol domaćina braniće tako Australijanac hrvatskog porekla, Stefan Marinović, koji je stigao iz Velingtona. Novi štoper je doskorašnji defanzivac Osijeka, Braziac Guti, dok napad sada predvodi golgeter iz Jamajke, Kevon Frejter.

Hapoel Jerusalim je rešio da se osloni na afričke fudbalere. U aktuelnom prelaznom roku stigli su nigerijski ofantivci Vilijam Agada i Hamed Šolaja, a novi štoper je Eloge Jao iz Obale Slonovače. Od ranije su tu i vezista iz Gane, Kletus Nombil, defanzivac iz Etiopije Avka Ašta i golman iz Nigerije Adebajo Adeleje.

Oba Hapoela žele na trijumfalan način da otvore prvenstvo. Videćemo čija su pojačanja bolja.

IZRAEL 1 – 1. KOLO

Subota

Hapoel Haifa – Makabi Netanja 0:0

Makabi Petah Tikva – Kirjat Šmona 1:1 (0:1)

Hapoel Tel Aviv – Makabi Ašdod 2:1 (0:0)

Nedelja

Bnej Saknin – Makabi Tel Aviv 3:1 (1:1)

Hapoel Hadera – Makabi Haifa 0:0

Beitar Jerusalim – Hapoel Ber Ševa 0:2 (0:0)

Ponedeljak

19.00: (2,80) Hapoel Nof Hagalil (2,95) Hapoel Jerusalim (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Izrael 1Hapoel Jerusalim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara