Foto: ©Star sport
Foto: ©Star sport

Dukanac razdrmao Kolubaru, Lazarevčani na korak od opstanka

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 17:05

Zeleno-crni slavili u Kragujevcu

Šok terapija dala je rezultat – Kolubara se definitivno trgla. I to u presudnom trenutku, kada se igra za goli život. Lazarevčani, predvođeni Veroljubom Dukancem, novim trenerom prvog tima zeleno-crnih, ostvarili su drugu uzastopnu pobedu na startu plej-auta.

Posle Metalca, Kolubara je u Kragujevcu savladala Radnički i došla na korak od toga da sačuva superligaški status – 2:1 (0:0). Ekipa iz Lazarevca na pet rundi do kraja plej-ofa ima ogromnih devet bodova više od trinaestoplasiranog Proletera, prvog ispod crte. Pred Radničkim je pak planina, računajući i ligaški deo prvenstva u seriji je od tri meča bez pobede i tri boda daleko od bezbedne zone, s tim da Spartak tek treba da odigra svoj meč aktuelne runde.

Izabrane vesti

Kao da su Radnički i Proleter zamenili uloge početkom plej-auta. Kragujevčani su dolaskom Nenada Lalatovića nanizali šest mečeva bez poraza, što im je omogućilo neuporedivo bolji status pred početak borbe za opstanak, ali su u prethodne dve utakmice osvojili samo bod.

Kolubara s druge strane ide uzlaznom putanjom otkako se pre desetak dana rastala sa Dejanom Đurđevićem. Popularnog Švabu nasledio je Dukanac, do nedavno trener omladinskih selekcija Kolubare, i trgao uspavane Lazarevčane koji su do početka plej-auta nanizali pet mečeva bez trijumfa.

Sve najinteresantnije u Kragujevcu viđeno je u drugom poluvremenu. Andrija Radovanović je na startu nastavka iskoristio slabu reakciju Marka Mirića na prvoj stativi i iz neposredne blizine pogodio za vođstvo gostiju. Radnički je po isteku sat vremena igre odgovorio preko rezerviste Veljka Trifunovića, ali je samo četiri minuta kasnije Andreja Stojanović ponovo doneo Kolubari prednost.

Domaćin je do kraja imao inicijativu, gosti u nekoliko navrata priliku da iz kontre potvrde trijumf, ali promene rezultata nije bilo.

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-AUT) – 2. KOLO

Četvrtak

Proleter – Radnik Surdulica 0:0

Petak

Radnički 1923 Kragujevac - Kolubara 1:2 (0:0)

/Trifunović 62 - Radovanović 50. Stojanović 66/

17.00: (2,30) Metalac (3,20) Spartak Subotica (3,00)

17.00: (1,90) Novi Pazar (3,35) Mladost Lučani (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeKolubara LazarevacRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara