(©MN Press)
(©MN Press)

Duljaj: Moramo da naučimo da živimo pod pritiskom

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.03.23. | 22:23

„Rekao sam igračima da uživaju u fudbalu i da troše energiju na ono što mogu da menjaju“, kaže trener Partizana

Dobro nije, to pokazuju tabela i opšte stanje u klubu. Nije ni toliko loše, makar što se konkretne utakmice tiče, kao što pokazuje semafor. Pomešanih osećanja vraća se Igor Duljaj sa stadiona „Rajko Mitić“, pošto je na debiju na klupi Partizana pretrpeo poraz, iako je na osnovu izdanja u drugom poluvremenu mogao da ga izbegne.

U prvom skoro da nije postojao na terenu, kasnije se popravio, samo što i to naprezanje nije bilo dovoljno da više od 0:1 na terenu najvećeg rivala.

Izabrane vesti

Dva različita poluvremena smo odigrali“, saglasan je Duljaj posle prve utakmice u svojstvu naslednika Gordana Petrića. „Bili smo stegnuti u prvom, nismo mogli da spojimo, dva, tri pasa, dok smo u drugom dominirali, ali to će se zaboraviti, jer se pamti rezultat. U nastavku derbija su se, što se Partizana tiče, pojavili i slika i ton, na neki način smo naterali Zvezdu da se brani sa petoricom u poslednjoj liniji. Čak i kad smo dobili crveni karton tražio sam da uzgrozimo protivnički, a ne da branimo naš gol. Mojim igračima mogu da skinem kapu zbog drugog pouvremena“.

Prema njegovoj oceni, plan igre nije podrazumevao da se Zvezdi prepusti inicijativa.

„Ne! Zvezda je dominirala što se tiče kontrole lopte prvom, ali su u drugom moji momci izašli bez straha. Rekao sam im da nema straha od fudbala, da rade ono što vole, a to znači da moraju da uživaju u igri. Bilo je bolje u tom periodu, imali smo šest udaraca u okvir gola, nijedna lopta nije ušla, možda će sledeći put“.

Crno-beli su trenutno na minus 16 u odnosu na večitog rivala, a još veći je problem što im konkurenti za drugo mesto u vidu TSC-a i Čukaričkog dišu za vrat.

„Zvezda je lider, a mi se borimo za drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a biće vrlo teško. Partizan je bio, jeste i postojaće uvek. Moramo da naučimo da živimo pod pritiskom, verujem u ovo što radim, u to nema sumnje. Znam da je igračima teško, jer čitaju, slušaju i gledaju... Rekao sam im da troše eneriju samo na stvari koje mogu da menjaju“.

Ispričao je Duljaj u uvodu obraćanja medijima konverzaciju sa Rinatom Ahmetovim, gazdom Šahtjora, za koji je igrao godinama i naosvajao se trofeja.

„Pozvao me da mi čestita na promociji u trenera Partizana i pitao šta sam od njega naučio. Rekao sam mu da se analiza vrši i kad pobediš, a još veća kad izgubiš. Dodao je: „Dobro, šta još?“  Pritisak koji sam imao u Šahtjoru me je naučio da je važno da živiš pod pritiskom“.

Tek drugi meč u dresu Partizana, i to u razmaku od svega četiri dana, odigrao je Andres Kolorado. Zatečen je verovatno i Kolumbijac svime što se dešava oko njega.

„Nije u ritmu, pokazao je dva različita lica. Pojavio se u drugom poluvremenu, dok je u prvom ispadao iz igre, ali je, ipak, pokazao da i te kako ume da igra s loptom. Njegov najveći problem je nedostatak utakmica. Verujem da će vremenom da popravlja formu. Nije Kolorado predstavljao faktor iznenađenja. Smatrao sam da je ušao u mali ritam, hteo da pored Belića, koji je energičan, imam još jednog koje može u fazi napada dosta sa loptom“.

A da li je ona povukla nekadašnjeg reprezentativca da uđe na teren.

„Pokušao sam da energijom utičem na igrača, bodrim ih i teram da idu napred. Najlakše je sedeti i gledati“.

BEZ KOMENTARISANJA SUĐENJA

Crno-beli nisu zadovoljni suđenje, smatraju da je trebalo da bude faul nad Rikardom vredan penala posle starta Dragovića.

„Pre nekoliko dana sam rekao da suđenje neću komentarisati. Postoje organi koji će se time baviti“, rekao je Duljaj.



tagovi

Igor DuljajFK Partizan169. večiti derbiMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara